Mens du sov: Vigtige e-mails ikke med i Danske Bank-undersøgelse af hvidvask
E-mails fra centrale, fratrådte personer i Danske Bank er slettet og derfor ikke med i bankens egen hvidvask-undersøgelse.
Foto: Danske Bank
Morgenbriefing Af
Her er et overblik over onsdagens vigtigste overskrifter, inkl. opvarmning til en milliardbørsnotering i København og budskabet om, at bankerne snart ikke kan tåle flere tæsk.

Søren Skou i stort sats: Iværksættere skal sikre Mærsk ny vækst
A.P. Møller-Mærsks adm. direktør, Søren Skou, vil have digitalt forankrede startups til at hjælpe med at skabe vækst. Derfor har han søsat divisionen Maersk Growth, der skal jagte lovende nye virksomheder inden for shipping og transport og genoplive iværksætterånden på Esplanaden. (Børsen)

Nøglepersoners mail var ikke en del af Danske Bank-undersøgelse af hvidvask
E-mails fra en række fratrådte nøglepersoner er blevet slettet og var derfor ikke en del af Danske Banks egen undersøgelse af hvidvaskskandalen. Det er problematisk og sætter en streg under, at undersøgelsen er »ufuldstændig« og ikke er meget værd juridisk, lyder det fra eksperter. (Berlingske Business).

Symphogen klar til danske børslister efter 12 års tilløb
Biotekselskabet Symphogen vil om få uger, 12 år efter de første børsplaner blev luftet, afsløre planer om en notering til en milliardværdi på den danske børs, erfarer Børsen. Symphogen beskæftiger sig ligesom Genmab med antistoffer rettet mod kræftsygdomme. Lignende selskaber noteres i USA til værdier på 4-10 mia. kr. (Børsen)

Ny Ambu-nedtur på børsen
Medicoselskabet Ambu fortsatte tirsdag længere tids kurstab og mistede 9 pct. af børsværdien. Ifølge analytikere er Ambu presset af, at konkurrenter skruer op på områder, der fremover bliver vigtige for Ambu, samt at det aktuelt usikre aktieklima får investorer til at trykke på "reset"-knappen for højtflyvende aktier. (Finans/Børsen)

Minister åbner for at skærpe bankers forpligtelser

Så snart Finanstilsynet har undersøgt, om Danske Bank kan holdes til ansvar for at have "tilbageholdt" eller givet "direkte vildledende" forklaringer i hvidvasksagen, vil det ifølge erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) være oplagt at se på, om bankers oplysningspligt skal skærpes. (Børsen)

Konsulentfirmas salg når over 1 milliard
Efter succes på det danske, svenske og schweiziske marked er det danske konsulentfirma Implements omsætning nået over 1 mia. kr. Dermed har Implement over fem år fordoblet sin omsætning og medarbejderstaben har rundet 750 mand. (Finans)

Efter opsigtsvækkende magtkamp: Grundfos får ny formand på toppost onsdag
Onsdag beslutter bestyrelsen i den magtfulde Poul Due Jensens Fond, der ejer Grundfos, hvem der skal erstatte Jens Bager og Ingelise Bogason på formands- og næstformandsposten, efter de i sidste uge smækkede med døren som følge af uenigheder om strategien i fonden. (Børsen)

Markeder
Tirsdag lukkede samtlige C25-aktier i minus og indekset faldt 3 pct. Værst ramt blev Ambu-aktien med et tab på 9 pct. A.P. Møller-Mærsk faldt 5,07 pct., mens DSV-aktien faldt 4,82 pct., efter at selskabet meddelte, at det dropper overtagelsen af en schweizisk konkurrent.
Amerikanske aktier lå i minus hele tirsdag men rettede sig sidst på dagen. Ifølge Financial Times har regnskaber fra store firmaer skabt bekymring for, at mangel på arbejdskraft og præsident Trumps toldsatser vil ramme indtjeningen. Det brede S&P 500-indeks endte med et fald på 0,6 pct. mens Dow Jones-indekset mistede 0,5 pct. Teknologitunge Nasdaq var en overgang i minus med 2,8 pct., men sluttede med et fald på 0,4 pct.
Onsdag er aktieindeksene i Kina og Hong Kong steget omkring en pct. mens Nikkei i Japan ligger til et lille fald.

Det skriver cheferne
John Legere, topchef i det amerikanske teleselskab T-Mobile, mener en central komponent mangler i andre selskabers prioriteringer
Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, reflekterer over den seneste tids skandaler.
Perspektiv/Debat

Børsen mener: Nu kan bankerne snart ikke tåle flere tæsk
Alle nuancer i diskussionen om den finansielle sektors samfundsbedrag blegner overfor de aktuelle sager om hvidvask og skatteunddragelse. Her er tale om en grådighed, der fremstår direkte samfundsfjendsk. Men det er en illusion at forestille sig en verden uden gråzoner mellem det formelt lovlige og det reelt umoralske, skriver Børsens ansvarshavende chefredaktør, Bjarne Corydon, i dagens leder.

Redaktionen anbefaler
"Vi lærer mest af en virkelig god chef og vores fejltagelser"
I ti år stod han i maskinrummet og skabte et af de største væksteventyr i nyere tid. Nu fortæller Hans Savonije om rejsen med Royal Unibrew og giver en simpel forklaring på børsmiraklet: "Det hele handler om mennesker". (Børsen)

Få overblikket direkte i din indbakke

Du har nu læst Børsen Morgenbriefing, der alle hverdagsmorgener giver et overblik over, hvad der er værd at vide. Har du lyst til at få Børsen Morgenbriefing som et nyhedsbrev i din mailboks hver morgen klokken 6.15, så tilmeld dig i boksen her nedenunder. 


Du kan også abonnere på vores Morgenbriefing podcast.


Abonnér på podcasten:      

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerByggestandarder kan booste dansk eksport

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Standard

Forsiden lige nu


Nye boligskatter udskudt: Her er vinderne og taberne

Danske Bank-topchef om frygt for massefyringer: "Jeg kan ikke garantere noget som helst"

Gældskaos i skattevæsenet fortsætter: Nyt it-system kan først kradse penge ind om to år

Efter ti måneder: Nu får de første velhaverkunder i Nordea gebyrtal for sidste år

Novozymes i stort kurshop: "Ansættelse af ny topchef er meget meget tæt på"

Christoffer Boe følger kun én regel

Dansk restaurantkæde melder sig ind i pizzakrig: "Ambitionerne er kommet, i takt med at vi siger nej til gæster"

Novo-rival overrasker positivt med indtjeningen