Mens du sov: Handelskrigen rykker tættere på
Foto: Arkiv: Scanpix
Morgenbriefing Af
I dag kan blive dagen, hvor USA udruller næste led i handelskrigen mod Kina. Det rapporterer flere amerikanske medier, blandt andet cnbc.com og Financial Times. 

Forventningen er, at USA i dag vil præsentere en liste på 800-900 produkter over kinesiske varer, som kan bliver mødt med en straftold. Forventningen er at straftolden vil være på 25 pct.

Den kinesiske udenrigsminister Wang Yi, gjorde det på et pressemøde i går klar, at Kina ikke vil tøve med at svare igen. 


Både opture og ned ture i Asien
De asiatiske aktieindeks er en pose blandede bolsjer her til morgen. I Japan og Australien er der pæne plusser at finde. Således er det japanske Nikkei-indeks oppe med 0,39 pct., mens det australske ASX-indeks har føretrøjen på med en stigning på 1,23 pct. 

Til gengæld er der fald i Kina. Shanghai Composite ligger i rødt med et fald på 0,91 pct. mens Hong Kongs Hang Seng ligger lige omkring nulpunktet. I Sydkorea falder Kospi-indekset 0,52 pct. 

Det er en afventningen omkring hvad der sker i handelskrigen mellem verdens to største økonomier, der skaber usikkerheden, skriver nyhedstjenesten cnbc.com. Nasdaq sendt til tops

De to amerikanske indeks Nasdaq og S&P500 steg for fjerde gang på fem dag efter at en række store handler inden for medier og teknologi-aktier. Nasdaq røg endda op i sit højeste niveau nogensinde.

Onsdag godkendte en dommer handlen mellem AT&T og Time Warner. En dag efter kom Comcast så med en bud på 65 mia. dollar for flere af Twenty Century Fox' afdelinger. Et bud på at kunne matche rivalen Disney styrke.


Trump anklaget for urent trav


Staten New Yorks øverste anklager stævner præsident Donald Trump, hans sønner og datteren Ivanka Trump for i mere end ti år at have drevet familiefonden ulovligt.

Det hedder blandt andet, at fonden har drevet "omfattende og ulovlig politisk koordinering med Trumps præsidentkampagne i 2016".

Trump har reageret øjeblikkeligt på stævningen mod Trump Foundation og kalder den "latterlig".

- Jeg vil ikke indgå forlig om denne sag, siger han.

Få overblikket direkte i din indbakke

Du har nu læst Børsen Morgenbriefing, der alle hverdagsmorgener giver et overblik over, hvad der er værd at vide. Har du lyst til at få Børsen Morgenbriefing som et nyhedsbrev i din mailboks hver morgen klokken 6.15, så tilmeld dig i boksen her nedenunder. 


Du kan også abonnere på vores Morgenbriefing podcast.


Abonnér på podcasten:      

Få indsigt med Børsen Uddannelse

Kompetenceudvikling til dig, der hver dag tager ansvar for dig selv, for andre og for din virksomhed – fordi ansvar kræver indsigt. Se alle uddannelserne her.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bankdirektør efter et år på børsen: "Det, jeg ikke er helt så stolt over, er aktiekursen"

Dyre aktier truer stærk tillid til optur i 2020

Italienske DSV Panalpina-ansatte strejker i protest mod fyringer

13-årig søn overtalte sagsøgt for udbyttesvindel til at købe lejlighed til 80 mio

North Media har haft nogle fede år på børsen - men omsætningen er under pres: Den trykte tilbudsavis findes stadig om fem år

Lars Sandahl: "Jeg har mødt politikere, hvor det er tydeligt, at de lever på en anden planet"

Fire stjerner: Nikolaj Coster-Waldau er fremragende i ny dansk film om selvmord

Efter magtkamp med vennen: Iværksætter får 17 mio til ny spilsatsning