Mens du sov: Skal Kim Jong Un og Trump mødes i Sverige?
Foto: Arkivfoto: Richard Drew/Ritzau Scanpix
Morgenbriefing Af
Skal Sverige huse Trump og Kim Jong?

Et topmøde mellem USA's præsident Trump og Nordkoreas Kim Jong-Un, ventes at løbe af staben i maj eller juni. Det store spørgsmål er hvor de to kan mødes. Og her er broderlandet Sverige kommet i spil, skriver nyhedstjenesten cnbc.com. 

"Mødestedet vil være et resultat af kompromis, omhyggeligt udvalgt for ikke at give propagandaføde til hver side.Slutresultatet vil sandsynligvis være et sted i et tredjeland uden en direkte sikkerhedsindsats på den koreanske halvø." siger Miha Hribernik, senioranalytiker i Global Risk Consultancy Verisk Maplecroft til cnbc.com.

Ifølge artiklen har kilder tæt på forhandlingerne fortalt at Sverige og Schweiz er blandt de steder, der betragtes af Det Hvide Hus.

Desuden har en højtstående nordkoreanske udenrigsminister været Stockholm og Helsinki for diplomatiske forhandlinger i sidste måned. Den statsdrevede kinesiske avis The Global Times afviser dog, at udsigten til at mødet finder sted i et vestligt land. 

"Nordkorea vil ikke vælge et vestligt land, da Kims sikkerhed ikke kunne garanteres fuldt ud," lyder det. 

Fald blandt de asiatiske aktier 


De asiatiske aktieindeks handler med røde tal over hele linjen her til morgen. Årsagen skal findes i den negative stemning fra Wall Street som også smitter af i Asien, skriver cnbc.com. Således er det japanske indeks Nikkei nede med -0,13 pct., kinesiske Shanghai Composite -1,2 og sydkoreanske Kospi -0,38- 

Slut med ugens aktieoptur i USA

For første gang siden ugens start var der torsdag minus som fortegn og tal skrevet med rødt hos alle tre ledende amerikanske aktieindeks.

Værst gik det ud over Nasdaq Composite, som lukkede dagens med et fald på 0,78 pct. til kurs 7238,06. S&P 500-indekset lukkede i et minus på 0,57 pct. i kurs 2693,13, mens Dow Jones Industrial var tættest på at klare frisag med et fald på 0,34 pct. til kurs 24.664,89.

Over en bred kam kom teknologiaktierne under pres. Det startede, da den gigantiske taiwanske halvleder- og mikrochipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing (TMSC) fremlagde forventninger til omsætningen i 2. kvartal på 7,8-7,9 mia. dollar, hvilket er langt under aktieanalytikernes forventning, som lå på 8,8 mia. dollar.

Chokket bredte sig som ringe i vandet med lynets hast hele vejen til Wall Street, hvor det efter udmeldingen gik hurtigt ned ad bakke for adskillige teknologiaktier.

Apple faldt 2,8 pct. i dagens handel og lagde sig blandt de hårdest ramte i aktier i Dow Jones, Nvidia faldt 3,1 pct., Micron faldt 4,8 pct. og Advanced Micro Devices faldt 2,4 pct.

De handlende på Wall Street havde også stor fokus med en stigende frygt i blikket på den 10-årige statsobligationsrente, som kravlede over 2,9 pct. Sidste gang det skete tidligere i år var det med til at forårsage en korrektion på det amerikanske aktiemarked, da det jagede en frygt i livet hos investorerne for, at inflationen steg langt hurtigere end forventet.

Få disse nyheder på mail

Tilmeld dig nyhedsbrevet Mens du sov og bliv opdateret, hver dag kl. 6.15. Tilmeld dig her


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Interview med formand for estisk finanstilsyn: Det danske finanstilsyn har været for bløde over for Danske Bank

  Her kommer boliglånet med 0 pct. i fast rente

  Analyse: Fru Larsen giver Movia en lærerig røffel

  Markedet lukker: William Demant sendt i kulkælderen efter regnskab

  Analytikere: Danske Banks forretning i Estland kan blive en udsalgsvare

  Boligejernes bidragssatser er stormet opad med 80 pct: Så meget koster det dig

  Aktier: William Demant ramte bunden i Europa

  Netcompany-storaktionær vil afhænde resten af sine aktier

  Erhvervsministeren: Onsdag kommer forslagene til et "kraftigt styrket" finanstilsyn