Mens du sov: Trump udvider indrejseforbud og truer Nordkorea
Foto: Scanpix
Morgenbriefing Af
Den amerikanske præsident Donald Trump har udvidet sit kontroversielle indrejseforbud til også at omfatte personer fra landene Chad, Venezuela og Nordkorea. Det skriver bl.a. Bloomberg.

 Det sker i forbindelse med, at indrejseforbuddet også forlænges for fem af de seks lande, som var omfattet af det hidtil. Sudan er røget af listen, mens Iran, Libyen, Syrien, Yemen, Somalia stadig er på den.

Trump valgte desuden at udsende et tweet søndag, hvor han sendte en slet skjult trussel til den nordkoreanske leder, Kim Jong-Un - som han har døbt Rocket Man.
Svækket Merkel svækker euroen

Den tyske forbundskansler Angela Merkel ser efter valget søndag ud til at have genvundet magten, selvom hendes parti går markant tilbage.

 Merkels CDU/CSU fik det værste valg siden 1949 med en tilslutning på kun 32,9 pct. Ved sidste valg stemte 41,5 pct. på forbundskanslerens parti.

Det udlændinge- og EU-kritiske parti AFD fik 13 pct. af stemmerne og blev dermed det tredjestørste parti i Forbundsdagen.

Angela Merkel kan nu se frem til vanskelige koalitionsforhandlinger, da hun er tvunget til at indgå en aftale med både de liberale i FDP og De Grønne.

Euroen falder 0,15 pct. over for dollaren.

Kursfald i Asien

Ugen starter med kursfald på de asiatiske markeder. Hong Kong-indekset Hang Seng var mandag morgen nede med 1,2 pct., mens aktierne på fastlandsbørsen i Shanghai faldt 0,4 pct.

Det sydkoreanske Kospi-indeks faldt 0,4 pct. Det japanske Nikkei 225-indeks steg som det eneste 0,4 pct. på grund af medvind fra en svækket yen over for dollaren.Få disse nyheder på mail

Tilmeld dig nyhedsbrevet Morgenbriefing og bliv opdateret, hver dag kl. 6.15. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Politisk indsigt: Med de tal vakler oppositionen ikke

Tidligere it-chef i Region Sjælland om påstået Atea-konto til bestikkelse: "Det havde jeg ikke en kinamands chance for at holde styr på"

Hård rød kritik af kontanthjælpsloft efter nye tal: Det er det ikke værd

Markedet lukker: Ambu i toppen af C25 - Arkil steg mest af alle efter købstilbud

Klumme: Tommy Ahlers har vist vejen

Energiselskab fyrer direktør efter sag om dyre varmeregninger

Thulesen: Mette F styrer mod syltekrukke eller forligsbrud med slørede pensionsdrømme

Medie: Arabere står klar til at købe Tore Kjos' aktier i Norwegian

Opkøb trækker Royal Unibrew op i første kvartal