Mens du sov: Britisk valg skabte aktieusikkerhed i USA
Foto: Scanpix
Morgenbriefing Af
Medie: Hackere plantede falske historier om Qatar

Nyhedsmediet CNN citerer anonyme kilder fra den amerikanske efterretningstjeneste for, at russiske hackere plantede falske nyhedshistorier, der var medvirkende til, at Saudi-Arabien og flere andre lande afbrød alle diplomatiske forbindelser til Qatar tidligere på ugen. Forbundspolitiet FBI sendte i maj en gruppe efterforskere til Doha for at hjælpe regeringen i Qatar med at undersøge et påstået hackerangreb. Det bekræfter myndighederne i både Qatar og USA ifølge CNN. Hackerne havde angiveligt plantet en falsk nyhedshistorie gennem det statslige nyhedsbureau i Qatar, rapporterer CNN. Amerikanske efterretninger peger på, at cyberangrebet blev udført af russiske hackere.Siden citerede Saudi-Arabien samme historie som en af årsagerne til, at landet har indført en diplomatisk og økonomisk blokade mod Qatar.


Røde tal i USA

Der var generelt røde tal i alle de tre indeks på det amerikanske aktiemarked. Dow Jones-indekset faldt med 0,23 pct., mens det teknologitunge Nasdaq tabte 0,33 pct. og S&P faldt med 0,28 pct.

Der er usikkerhed på markederne forud for to vigtige begivenheder torsdag. Dels det britiske valg, hvor premierminister Mays forspring er skrumpet voldsomt ind. Dels tidligere FBI-direktør James Comey møde med Senatets efterretnings-udvalg. Det er hans første offentlige optræden siden han blev fyret af Præsiden Trump.


Mand anholdt i Heathrow efter Manchester-angreb

Britisk politi har anholdt en mand i Heathrow-lufthavnen i forbindelse med efterforskningen af bombeangrebet ved Manchester Arena. Det skriver Ritzau.
- Den 38-årige mand blev anholdt på grund af mistanke om brud på den britiske antiterrorlovgivning, skriver Greater Manchester Police på Twitter.
Politiet tilføjer, at der var tale om en planlagt anholdelse. Der var altså ikke nogen trussel mod sikkerheden i lufthavnen i forbindelse med aktionen. Greater Manchester Police oplyser ikke præcist, hvornår anholdelsen fandt sted. Anholdelsen sker mere end to uger efter angrebet mod Manchester Arena 22. maj.


Skæbnesvanger sag i Brasilien

En domstol i Brasilia indledte tirsdag den første af i alt fire høringer, der kan vælte Brasiliens skandaleramte præsident, Michel Temer.Høringerne i Supreme Electoral Tribunal (TSE) skal afgøre, om genvalget af præsident Dilma Rousseff i 2014 og hendes daværende vicepræsident, Michel Temer, bør erklæres ugyldigt på grund af korrupt kampagnefinansiering.
Hvis de syv dommere beslutter, at valgresultatet bør forkastes, risikerer Temer - ligesom sin forgænger, Rousseff - at blive fjernet fra præsidentposten, som han overtog fra hende i august sidste år.
Den konservative præsident, som også står over for en anden potentielt ødelæggende korruptionsgranskning, er dog overbevist om, at retten vil frikende ham.

Få disse nyheder på mail

Tilmeld dig nyhedsbrevet Morgenbriefing og bliv opdateret, hver dag kl. 6.15. Tilmeld dig her


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTre trin på vejen mod en toptrimmet virksomhed

Annoncørbetalt
indhold af PwC's Consulting

Forsiden lige nu


Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug

Roskilde Kommune vil tage milliardprojekt ud af hænderne på developer

Her er opskriften på at vælge de bedste aktive fonde

Boligejere taber i Højesteret: Okay at hæve bidragssatserne

Topchef i kæmpe kapitalfond tror ikke på en aftale mellem Trump og Xi ved G20-topmøde

Aktionærforening i skarp kritik af Ambus bestyrelse

Rigmænds tandlægekæde taber 130 mio kr: Fjerner hele topledelsen og halverer hovedkontoret

Realkreditinstitutter om sejr over kunderne i Højesteret: Vi er tilfredse

Syv fonde - nul merafkast: Danske Invests aktivt forvaltede investeringsfonde taber til markedet for globale og amerikanske aktier