Mens du sov Af
Her er onsdagens nyhedsoverblik

Nye tab til amerikanske aktier
Amerikanske aktier tog tirsdag et nyt dyk, og de ledende indeks Dow Jones og S&P 500 krydsede ned over grænsen til negativt afkast for året som helhed. Begge indeks har nu siden 1. januar tabt godt 1 pct. Det var især nervøsitet for den globale vækst, der greb investorerne tirsdag.
"Buy-the-dip'erne (dem, der køber, når aktierne er faldet meget, red.) er ved at blive bekymrede," siger Justin Wiggs, direktør i børsmæglerfirmaet Stifel Nicolaus til Wall Street Journal.
"Nu er det bare, "lad os sælge det hele"," siger han.

Tirsdagens handel i USA:
  • Dow Jones: - 2,2 pct.
  • S&P 500: -1,82 pct.
  • Nasdaq: -1,7 pct.
De ledende indeks i Shanghai, Hong Kong og Japan ligger onsdag alle til mindre tab.

Storbanker vildt uenige om aktier næste år
Storbankerne UBS og Unicredit ser helt forskelligt på udsigterne for aktiemarkederne. UBS tror på, at aktiefesten begynder igen i 2019, mens Unicredit mener, at 2019 bliver "uattraktivt" for aktierne og meget volatilt. Morgan Stanley-aktiestrategen Michael Wilson skrev ifølge CNN tirsdag til sine kunder, at "Markedet taler nu med store bogstaver om, at der er dårlige nyheder på vej". (Børsen)

Nordea i ny udbyttesag: Lavede fransk finte
Nordea indrømmer nu, at banken også har deltaget i udskældte udbyttehandler med franske aktier for et milliardbeløb. Nordea har tidligere gennemført problematiske handler i Schweiz, som banken gennem en fond i Nykredit forsøgte at fortsætte efter at de schweiziske myndigheder havde slået bremserne i. Nu viser bankens egen gennemgang, at der også er gennemført udbyttehandler i Frankrig. (Børsen)

Vrede investorer sagsøger Danske Bank efter giganttab
En gruppe udenlandske investorer forbereder et søgsmål mod Danske Bank for milliardstore tab som følge af hvidvaskskandalen. Siden september sidste år, hvor banken meddelte, at den ville sætte en undersøgelse i gang, er kursen faldet med omkring 45 pct. (Berlingske)Eksperter: Danske Bank mangler 40 mia. kr.
Danske Bank mangler 40 mia. kr. på kistebunden for at være en solid bank, som ikke risikerer at komme i problemer. Det fastslår to bankeksperter – professor emeritus Anders Grosen og lektor Johannes Raaballe fra Aarhus Universitet. Ifølge dem kan det få konsekvenser for hele det danske samfund, hvis ikke storbanken får ny økonomisk polstring. (Finans)

Formuepleje vil på børsen i 2020 - ejerne står til at blive forgyldt
Kapitalforvaltningsselskabet Formuepleje går en børsnotering i starten af 2020 og en markedsværdi i omegnen af 5 mia. kr. Noteringen vil udløse en formue til stifterne og skal styrke forretningen ved at udbrede kendskabet til selskabet. (Finans)

Novo Nordisk er europamester i at tjene penge
Trods en milliardnedtur i sit mest lukrative forretningsben er Novo Nordisk langt foran andre europæiske medicinalkoncerner, når det kommer til indtjeningsevne. Novo havde i årets tredje kvartal en overskudsgrad på knap 43 procent, mens rivaler som Sanofi og GlaxoSmithKline ligger på 31-32 pct. (Berlingske)

Det skriver cheferne
Lars Koch, politisk chef i Mellemfolkeligt Samvirke, efterlyser holdninger til ATP-chef Christian Hyldahls rolle i udbytteskat-sagen. 
 

Perspektiv & Debat
Analyse: Mens vi venter på Karsten Dybvad med det blankt polerede image 
DI-direktør Karsten Dybvads moralske kompas skal være med til at føre Danske Bank ud af det moralske mørke. Men ingen - udover Mærsk-familien, ATP og PFA, der førte an i kuppet mod Ole Andersen - har den fjerneste anelse om, hvordan Dybvad vil varetage sin formandsrolle, skriver Børsens virksomhedsredaktør, Kasper Kronenberg, i en analyse. (Børsen)

Redaktionen anbefaler
"Det er et problem, at vi aldrig rigtig forstår hinanden"
Turið Finnbogadóttir, udviklingsdirektør i Banknordik, har været med til at smide volapykken ud af bankens sprog for at skabe større forståelse blandt kunderne. Processen har skabt et lederkodeks og et kundeløfte, men succes afhænger af, at medarbejderne fører tankegangen ud i livet. (Børsen)

Få disse nyheder på mail

Tilmeld dig nyhedsbrevet Mens du sov og bliv opdateret, hver dag kl. 6.15. Tilmeld dig her

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDette kan være nytårsraketterne

Sponsoreret af
Investtech

Forsiden lige nu


Dansk pensionsgigant oplever tysk shitstorm efter milliard-investering i Berlins arbejderkvarter

Danmarks måske mest ukendte erhvervsnetværk: "Vi har alle haft en bjørneskindshue på - og det er altså noget særligt"

Arasjöns frosne vand blev isbryder mellem far og søn

Medicinalgigant efter aktie-smæk til 262 mia. kr.: "Absurd konspirationsteori"

Dansk racerkører forfremmes til fabrikskører for Lamborghini

Børsens kunstanmelder anbefaler årets smukkeste kunstbøger

Danmarks økonomi får topkarakter trods hvidvasksag

Måling: Nyt center på Lindholm splitter befolkningen

Svingmesteren fra BMW er tilbage i fin form