Mens du sov: Seiers aktiesalg i Saxo Bank udløste honorarstrid med bestyrelsesdronning
Lars Seir Christensens salg af sine aktier i Saxo Bank udløste en strid mellem daværende bestyrelsesformand Lone Fønss Schrøder og en investeringsbank.
Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup
Mens du sov Af
Milliardsalg i Saxo Bank udløste honorarstrid med bestyrelsesdronning
Saxo Banks daværende bestyrelsesformand, Lone Fønss Schrøder, havde privat en aftale med bl.a. investeringsbanken RFC om at finde en køber, da medstifter Lars Seier Christensen i 2015 skulle sælge sine aktier i banken. Men ifølge RFC arbejdede Fønns Schrøder bag om ryggen på sine aftalepartnere, og aktierne blev solgt til kinesiske Geely. Det har fået RFC til at kræve erstatning. (Finans)

Danske Bank-whistleblower varsler overraskende oplysninger ved høring
Whistlebloweren Howard Wilkinson, der advarede Danske Bank-ledelsen om store, mistænkelige pengeoverførsler i den estiske filial, taler mandag ved en høring i Folketinget, og her vil der ifølge briten komme »opsigtsvækkende og overraskende« oplysninger, skriver Berlingske. Dog ikke følsomme og eksplosive detaljer, da Wilkinson risikerer at blive sagsøgt, hvis han uddyber forhold om kunder og ansatte. (Berlingske)

Amerikanere kigger på Danske Bank-oprydning ved vurdering af bøde
Når de amerikanske myndigheder skal udmåle en en eventuel bøde i hvidvask-sagen i Danske Bank, kigger de på, hvad banken har gjort for at rydde op, skriver Bloomberg. Ifølge en tidligere anklager vil myndighederne ikke forkrøble vigtige finansinstitutioner med milliardsmæk, men der kan stadig blive udstedt store bøder. (Børsen)

Flere danskere vil investere bæredygtigt
Efterspørgslen efter bæredygtige og etiske investeringer er enorm fra pensionskasser, offentlige myndigheder og andre institutionelle investorer. Nu begynder de private investorer også at komme med. (Finans)

Sparekasse går på børsen: Svært at holde kursen oppe
Den Jyske Sparekasse bliver børsnoteret torsdag. Men kursfesten for banken kan blive kortvarig, viser tidligere banknoteringer. De fire banker, der senest er blevet børsnoteret, er alle mindre værd i dag, end de var ved børsnoteringen. (Børsen)

Lars Larsen rykker ind i Rusland
Jysk går i 2020 ind i Rusland med egne butikker, oplyser koncernen i sit personaleblad. Jysk, der er i 50 lande og har 2.700 butikker, vil bl.a. rette sig mod den russiske middelklasse, der tæller over 100 mio. mennesker. (Finans)

Hård amerikansk retorik sætter blus under handelskrig med Kina
Den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, kørte ved et økonomisk topmøde i weekenden en hård linje over for Kina og sagde, at USA ikke vil skifte kurs "før Kina ændrer sin måde at gøre tingene på". Efter skænderier om teksten kom der for første gang i 29 år ikke en fælles erklæring ud af mødet. Det har sænket håbene om en snarlig bedring i handelskrigen mellem USA og Kina. (Financial Times/Wall Street Journal)

Markeder
Amerikanske aktier lavede små hop på stedet fredag.
  • S&P 500: +0,2 pct.
  • Dow Jones: +0,5 pct.
  • Nasdaq: -0,2 pct.
Aktiechef Otto Friedrichsen fra Formuepleje vurderer over for Børsen Play, at der i den kommende uge vil være fokus på politiske signaler fra den amerikansk-kinesiske handelskrig og brexit. Desuden vil der være fokus på, at væksten har været dalende i økonomier uden for USA, hvilket er med til at skabe uro på markederne.
De ledende aktieindeks i Shanghai, Hong Kong og Japan er mandag alle åbnet med små plusser.

Det skriver cheferne
Anders Dam efterlyser større myndighedsinteresse for hvidvask-underretninger

Perspektiv & Debat
Børsen mener: Løkkes tynde program giver formandsuro
Weekendens landsmøde i Venstre blev en demonstration af et parti i ulmende vildrede. Fraværet af slagkraftige bud på, hvordan Venstre vil bruge magten efter en mulig valgsejr, betød, at det store emne blev, hvor langt Inger Støjberg vil gå i udfordringen af Kristian Jensen som Lars Løkke Rasmussens efterfølger, skriver Helle Ib i Børsens leder. (Børsen)

Redaktionen anbefaler
Gazellevinder ændrede fokus efter hjerneblødning
44-årige Jesper Ratza Hansen var tre måneder væk fra arbejdet, efter en livstruende sygdom rystede ham i 2014. Oplevelsen gav iværksætteren bag det hurtigst voksende firma i Syddanmark et helt andet syn på sin forretning. (Børsen)

Få disse nyheder på mail

Tilmeld dig nyhedsbrevet Mens du sov og bliv opdateret, hver dag kl. 6.15. Tilmeld dig her

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansk pensionsgigant oplever tysk shitstorm efter milliard-investering i Berlins arbejderkvarter

Danmarks måske mest ukendte erhvervsnetværk: "Vi har alle haft en bjørneskindshue på - og det er altså noget særligt"

Arasjöns frosne vand blev isbryder mellem far og søn

Medicinalgigant efter aktie-smæk til 262 mia. kr.: "Absurd konspirationsteori"

Dansk racerkører forfremmes til fabrikskører for Lamborghini

Børsens kunstanmelder anbefaler årets smukkeste kunstbøger

Danmarks økonomi får topkarakter trods hvidvasksag

Måling: Nyt center på Lindholm splitter befolkningen

Svingmesteren fra BMW er tilbage i fin form