Mens du sov: Trump tordner mod Irans præsident: Du skal aldrig nogensinde true USA igen
Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix
Trump advarer Irans præsident: Du skal aldrig nogensinde true USA igen 

Tidligt mandag morgen dansk tid sender den amerikanske præsident Donald Trump en advarsel til den iranske præsident Hassan Rouhani på Twitter. 

"Til Irans præsident Rouhani: Du skal aldrig nogensinde true USA igen eller I vil møde konsekvenser, som kun få igennem historien har mødt før. Vi er ikke længere et land, der vil acceptere jeres vanvittige ord om vold om død. Vær forsigtige!" skriver Trump på Twitter med store bogstaver. Advarslen kommer i kølvandet på en tale af Hassan Rouhani, hvori han advarer USA om, at en konflikt med Iran vil være "krigen over dem alle", ifølge Ritzau. 

Samtidig anklager han Trump for at at forsøge at vende det iranske folk mod staten.

"Du kan ikke provokere det iranske folk mod deres egen sikkerhed og interesser," sagde Rouhani, ifølge Ritzau og advarede om, at Iran kan stoppe med at garantere sikkerheden i det strategisk vigtige Hormuzstræde, som forbinder Den Persiske Bugt og Omanbugten med adgang til Det Arabiske Hav.

USA truer med at eskalere handelskrig med Kina


Den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, pointerede under G20-topmødet, at flere sanktioner med Kina er en mulighed. Faktisk sagde, at han ikke ville udelukke nye tariffer på alle varer fra Kina. Der er tale om en import på rundt regnet 500 mia. dollar årligt, og finansministerens kommentar kan dermed ses som en eskalering af det, der allerede tenderer en handelskrig mellem de to stormagter. Det skriver Wall Street Journal.

Asiatiske aktier falder

De asiatiske aktier faldt mandag morgen, hvor især japanske aktier var pressede af en styrkelse i yen efter dollaren faldt i kølvandet på Donald Trumps kritik af den amerikanske centralbank Federal Reserve.

Det japanske Nikkei-indeks er nede med 1,3 pct., mens det koreanske Kospi-indeks er nede med 0,69 pct. Hong Kongs Hang Seng-indeks falder med 0,14 pct. og Shanghai-indekset stiger med 0,2 pct.

Bankaktierne vandt - USA's marked præget af handelskrig


Den amerikanske præsident Donald Trumps udmeldinger i handelskrigen mod nogle af verdens økonomiske stormagter prægede endnu en gang aktiehandlen på ugens sidste dag. De amerikanske aktier åbnede med små kursfald efter Donald Trumps udtalelser til CNBC, om at han er klar til at lægge told på kinesiske varer for 500 mia. dollar, hvilket stort set svarer til den samlede import fra Kina. Han sagde desuden til tv-stationen, at Kina har "flået" USA.

Markedet reagerede fra handlens åbning, og de tre ledende aktieindeks faldt med det samme. Senere vendte den gode stemning dog tilbage til markederne, og omkring 12:15 amerikansk østkysttid var både Dow Jones, Nasdaq og S&P 500 i plus.

Optimismen holdt dog ikke dagen ud. Da handlen lukkede, var det teknologitunge Nasdaq Composite nede med 0,07 pct., mens industriindekset Dow Jones var faldet 0,03 pct., og det brede S&P 500-indeks var faldet 0,09 pct.

Få disse nyheder på mail

Tilmeld dig nyhedsbrevet Mens du sov og bliv opdateret, hver dag kl. 6.15. Tilmeld dig her

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nordea i ny udbyttesag: Lavede fransk finte

USA: Rødt chok – de amerikanske aktier er banket tilbage til start

Medie: Udenlandske investorer sagsøger Danske Bank efter kæmpe tab

Analyse: Mens vi venter på Karsten Dybvad med det blankt polerede image som en artig spejderdreng

Bunden falder ud af oliemarkedet

Hårdt presset aktie vender rundt og ligger i grønt

Genan-stifter og PKA i dyb strid om earn out-aftale: "Det er komplet usandt"

Lauritz.com svarer igen på Bruun Rasmussens angreb

Aktier: Frygt og nervøsitet har overtaget aktiemarkedet og sender C25 massivt ned - Genmab lyser op