Mens du sov: Handelskrigen rykker tættere på
Foto: Arkiv: Scanpix
Mens du sov Af
I dag kan blive dagen, hvor USA udruller næste led i handelskrigen mod Kina. Det rapporterer flere amerikanske medier, blandt andet cnbc.com og Financial Times. 

Forventningen er, at USA i dag vil præsentere en liste på 800-900 produkter over kinesiske varer, som kan bliver mødt med en straftold. Forventningen er at straftolden vil være på 25 pct.

Den kinesiske udenrigsminister Wang Yi, gjorde det på et pressemøde i går klar, at Kina ikke vil tøve med at svare igen. 


Både opture og ned ture i Asien
De asiatiske aktieindeks er en pose blandede bolsjer her til morgen. I Japan og Australien er der pæne plusser at finde. Således er det japanske Nikkei-indeks oppe med 0,39 pct., mens det australske ASX-indeks har føretrøjen på med en stigning på 1,23 pct. 

Til gengæld er der fald i Kina. Shanghai Composite ligger i rødt med et fald på 0,91 pct. mens Hong Kongs Hang Seng ligger lige omkring nulpunktet. I Sydkorea falder Kospi-indekset 0,52 pct. 

Det er en afventningen omkring hvad der sker i handelskrigen mellem verdens to største økonomier, der skaber usikkerheden, skriver nyhedstjenesten cnbc.com. Nasdaq sendt til tops

De to amerikanske indeks Nasdaq og S&P500 steg for fjerde gang på fem dag efter at en række store handler inden for medier og teknologi-aktier. Nasdaq røg endda op i sit højeste niveau nogensinde.

Onsdag godkendte en dommer handlen mellem AT&T og Time Warner. En dag efter kom Comcast så med en bud på 65 mia. dollar for flere af Twenty Century Fox' afdelinger. Et bud på at kunne matche rivalen Disney styrke.


Trump anklaget for urent trav


Staten New Yorks øverste anklager stævner præsident Donald Trump, hans sønner og datteren Ivanka Trump for i mere end ti år at have drevet familiefonden ulovligt.

Det hedder blandt andet, at fonden har drevet "omfattende og ulovlig politisk koordinering med Trumps præsidentkampagne i 2016".

Trump har reageret øjeblikkeligt på stævningen mod Trump Foundation og kalder den "latterlig".

- Jeg vil ikke indgå forlig om denne sag, siger han.

Få disse nyheder på mail

Tilmeld dig nyhedsbrevet Mens du sov og bliv opdateret, hver dag kl. 6.15. Tilmeld dig her

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tweets fra Trump og aktiegyser: Enormt markedspres på Jerome Powell før Fed-rentemøde

Analytiker spår færre rentehop fra Fed i 2019: "Det har længe lignet, at de bare har kørt på autopilot"

1200 ejendomsejere er ikke blevet opkrævet boligskat

Mænger sig med Amazon, Nike og Apple: Dansk reklamefilm er blandt verdens 10 mest sete på Youtube i år

USA: Optimisme inden rentemøde - fusion løfter Pfizer

Efter afsløring om deling af data med tech-giganter: Facebook svarer nu igen

Lille revisor-gigant vil hugge hele rådgiver-hold fra rivaler

Entreprenørfirma skyder 113 mio kr i byomdannelsesprojekt: "Måske den vigtigste beslutning for udviklingen af Herning by"

Christian Klarskov har solgt alle sine aktier: "Det er ikke noget man bliver rig af, men man undgår at blive fattig i mellemtiden"