Mens  du sov: Kim Jong-un inviterer Trump til Nordkorea
Foto: Joe Skipper/Reuters/Ritzau Scanpix
Kim Jong-un inviterer Trump til Nordkorea

Efter tirsdagens topmøde i Singapore mellem den nordkoreanske leder Kim Jong-un og den amerikanske præsident Donald Trump har de to statsledere sagt ja til at besøge hinanden i deres respektive hjemlande.

Det skriver det nordkoreanske statsmedie KCNA ifølge bl.a. Reuters

"Kim Jong-un inviterede Trump til at besøge Pyongyang ved et belejligt tidspunkt og Trump inviterede Kim Jong-un til at besøge USA. De to topledere accepterede med glæde hinandens invitation," skriver KCNA ifølge Reuters.

Tesla svinger sparekniven - skærer tusindvis af job


For at sænke omkostningerne og skrue profitten op, vil Tesla skære 9 pct. af arbejdsstyrken fra. Det skriver Reuters.

I en meddelelse til medarbejderne skrev topchef Elon Musk, at nedskæringerne er en del af en mere simpel ledelsesstruktur.

"Som en del af det arbejde og fordi det er nødvendigt at sænke omkostningerne og blive mere profitable, har vi truffet den svære beslutning at sige farvel til omkring 9 pct. af vores kollegaer på tværs af selskabet," lyder det i meddelelsen, ifølge Reuters.

Nedskæringerne vil angiveligt ikke ramme produktionsfolkene, så det vil ikke påvirke arbejdet for at nå produktionsmålene på Model 3. Den seneste tid har Tesla forsøgt at nå et mål om 5000 Model 3-biler og i sidste uge sagde Elon Musk, at bilproducenten burde kunne nå sit mål i ved udgangen af juni.

Amerikansk telegigant får ja til megafusion


Den amerikanske telekæmpe AT&T har fået godkendelse til at købe Time Warner. Prisen løber op i 85 mia. dollar svarende til ca. 537 mia. kr. Det skriver Wall Street Journal.

Der har været protest mod handlen, fordi man frygtede, at det ville skade konkurrencen. Ifølge avisen kan det sætte skub i en flere fusioner.

Asiatiske markeder i fald op mod Fed-møde

Investorernes opmærksomhed er skiftet fra mødet mellem USA's præsident Donald Trump og den nordkoreanske leder Kim Jong-un til onsdagens møde i den amerikanske centralbank Federal Reserve.  Det skriver CNBC.

Onsdag morgen stiger det japanske Nikkei-indekset som det eneste med 0,25 pct. Hang Seng-indekset er nede med 0,64 pct., mens Shanghai Composite-indekset falder med 0,67 pct. og det koreanske Kospi-indeks falder med 0,05 pct.

Stille dag på Wall Street - alle venter på centralbankens næste skridt 

Det amerikanske aktiemarkeds reaktioner på mødet mellem Trump og Kim Jong-un var begrænsede. S&P 500 steg med 0,17 pct., Dow Jones faldt med 0,01 pct, og Nasdaq steg med 0,57 pct. Det er anden dag i træk med meget beskedne bevægelser.

Analytikere vurderer, at de kommende reaktioner fra den amerikanske centralbank, Fed, vil have en langt større indflydelse på markederne.

På selskabsniveau var den amerikanske højdespringer Independant Oil & Gas PLC, der steg med ikke mindre end 5,24 pct. Stigningen var affødt af efterspørgsel fra investoren Burggraben Holding, der købte 5,1 pct. af Independantaktierne.

Nederst lå Anglo American PLC, der faldt med -3,24 pct. Faldet kom efter offentliggørelsen af M&G's planer om købe Anglo Americans britiske hovedsæde i London og udvikle det til domicil for et mineselskab på en 25-årig lejekontrakt.

Få disse nyheder på mail

Tilmeld dig nyhedsbrevet Mens du sov og bliv opdateret, hver dag kl. 6.15. Tilmeld dig her

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Boligadvokater: Forbrugerrådet Tænk forringer forbrugernes vilkår ved boligkøb

Aktier: Handelsnyt sikrede plusser til sidst

Bolia gør klar til enorm satsning: "Vi behøver ikke låne Lars Larsens milliarder"

Liberal Alliance: ATP-topchef kan ikke fortsætte efter udbyttefinte

May tager styringen i brexitforhandlinger

Vilde tal: Uden de seneste tolv års reformer skulle det offentlige forbrug skæres med 77 mia kr

Overblik: Bavarian Nordic blev igen C25-taber - NKT kollapsede helt

Trump er optimistisk i handelsstriden efter kinesisk svar

Frederik med seler og rosafarvet sofa