Ritzau køber Nyhedsbureauet Newspaq
Foto: Scanpix.
Ritzaus Bureau køber Nyhedsbureauet Newspaq af A-pressen. Overdragelsen sker øjeblikkeligt.

Det er planen, at Newspaq fortsætter som selvstændig virksomhed, men i højere grad med fokus på specialtjenester som radio, arbejdsliv og privatøkonomi.

Det oplyser Ritzau i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen skyldes overdragelsen, "at Newspaq ikke har kunnet skaffe de forventede nye ordrer inden for nye forretningsområder."

Parløb med Ritzau

Fremover vil de to nyhedsbureauer komme til at spille to forskellige roller. Ritzau vil blive den klassiske og hurtige nyhedsleverandør, mens Newspaq vil blive den mere specialiserede nyhedsleverandør.

Ifølge direktør i A-pressen, Bjarne Salomonsen, var den bedste fremtid for Newspaq, at man indgik i et parløb med Ritzau.

"Vi har gennem længere tid arbejdet med nyudvikling af strategien af Newspaq, hvor vi har haft mange forskellige overvejelser. Vi har til slut måttet konstatere, at uanset hvilke overvejelser vi har haft, ville det ikke være muligt at drive Newspaq videre på et fornuftigt økonomisk grundlag. Derfor mener vi, at den bedste fremtidige mulighed for Newspaq er et parløb med Ritzau", siger Bjarne Salomonsen.

Hos Ritzau glæder man sig til fremtidens samarbejde.

"Newspaq og Ritzaus Bureau har hver for sig nogle styrker, som vi ønsker at forbedre yderligere. Det er vores ambition at levere Danmarks bedste service til medier og virksomheder, der kommunikerer med omverdenen. Det glæder vi os til at kunne gøre endnu bedre i tæt samarbejde," siger Lars Vesterløkke, der er ny bestyrelsesformand for Nyhedsbureauet Newpaq og adm. direktør og chefredaktør i Ritzaus Bureau.

Andre læser dette lige nu


Seneste medie nyheder