Politikere i UK og USA presser Murdoch
Foto: Scanpix
Medier Af
Et enigt britiske parlament vil senere onsdag vedtage en resolution, der opfordrer mediemogulen Rupert Murdoch til ikke at købe betalingstvkanalen BSkyB.

Samtidig vil amerikanske politikere undersøge, om Murdochs medier i USA også har benyttet sig af ulovlig aflytning som i Storbritannien.

Tirsdag stod det klart, at det ellers splittede britiske parlament for en gang skyld står samlet og i enighed vil opfordre Murdoch til at holde fingrene fra BSkyB og ikke købe tv-stationen.

Det sker i kølvandet på den skandale, der har ramt Murdoch og hans mediekoncern News Corp., efter at journalister ved den nu lukkede avis News of the World blandt andet har aflyttet kendte personers telefoner.

Tirsdag blev skandalen forværret, da den tidligere premierminister Gordon Brown fortalte, at journalister ved aviserne The Sun og The Times, der også ejes af Murdoch, har anvendt "ulovlige metoder" for at skaffe sig oplysninger om Gordons privatliv.

Fordømmelse over en bred kam

I forvejen har politikere over en bred front fordømt News of the World. Men Browns oplysninger om og anklager mod det ellers agtværdige The Times fik selv politiske modstander til at støtte Brown og kritisere Murdoch.

"Dette er absolut forkastelig," siger premierminister David Cameron tirsdag.

Også i USA, hvor Murdoch ejer flere store aviser og tv-stationen Fox, er hans News Corp. ved at komme i vanskeligheder.

Senatsmedlem Jay Rockefeller siger, at han ønsker en undersøgelse af, om Murdoch-ejede medier i USA har anvendt ulovlig aflytning for at skaffe sig en god historie.

Han vil blandt andet vide, om Murdochs medier har aflyttet familier til ofre for terrorangrebet på World Trade Center i New York 11. september 2001.

Skandalen truer med at sende Murdochs News Corp. til tælling. Kursen på News Corp. aktier er faldet med 14 procent siden 4. juli.

/ritzau/AFP

Andre læser dette lige nu


Seneste medie nyheder