Medier Af
Man kan vælge at bruge timer på at tale i telefon og guide folk gennem lange manualer – eller man kan lave små instruktionsvideoer og lægge dem ud på nettet, så kunderne kan tilgå dem døgnet rundt.

Det gjorde Christian Buch Iversen, da han var medarbejder hos virksomheden E-conomic, som han satte i gang med at bruge sociale medier til at understøtte service- og support processen. Det gav bonus i form af gladere kunder.

E-conomics er langt fra de eneste, der benytter sig af support og service via sociale medier. Telmore er et kendt eksempel, og Christian Buch Iversen har endnu flere i ærmet. I indslaget ovenfor.

Sådan kommer du i gang

Han råder til, at virksomhederne til at komme i gang med at motivere udvalgte medarbejdere til at udtrykke sig gennem f.eks. videoer og chat - eller kundefora, hvor kunderne også hjælper hinanden.

"Men man skal forberede sig på mere åbenhed og ikke lade negativ omtale på f.eks. en blog styre projektet. Den åbne og nysgerrige tilgang er i det hele taget en vigtig faktor," siger han.

En af de største udfordringer med at bruge sociale medier til service og support i virksomheden er dog, at få virksomheden til at indse, at de løbende skal afsætte interne ressourcer til vedligeholdelse af deres online tilstedeværelse.

"Det kræver lidt tid løbende. I den forbindelse er det bedste råd jeg kan give, at dedikere en person til at tage sig af de sociale medier, for at sørge for løbende at forankre det ændrede 'mindset' i virksomheden," siger han.

Få hele forklaringen i indslaget ovenfor.

Undersøgelse af virksomheders brug af sociale medier

Børsen Online er mediepartner til en omfattende spørgeskemaundersøgelse, der skal afdække virksomhedernes erfaringer med sociale medier – hvem har fået skabt værdi, og hvem har ikke? Hvad er de største udfordringer, og hvor ligger potentialerne?

Undersøgelsen løber stadig, og alle virksomheder kan deltage i undersøgelsen her. Det gælder også virksomheder, der ikke har brugt sociale medier, men som overvejer at gøre det her.
 
Se undersøgelsen her

Læs mere om undersøgelsen og initiativet her på www.socialsemantic.eu

Borsen.dk vil løbende dække emnet og følge op på resultater fra undersøgelsen.Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu