Medier  
Søndagsavisen er gået i gang med en modernisering af sin koncernstruktur, så moderselskabet fremover kan fungere som holdingselskab uden selvstændige driftsaktiviteter.

"Avisen 'Søndagsavisen' og selskabets ejendomme udskilles til separate datterselskaber ved aktivtilførsler og distributionsaktiviteten 'Forbruger-Kontakt' overføres til det helejede datterselskab Distribution Danmark ved en grenspaltning af Søndagsavisen a-s. Selskabets distributionsaktiviteter samles således i en separat gren af koncernen under selskabet," skriver Søndagsavisen i en meddelelse.

Som et led i ændringen skifter Søndagsavisen navn til North Media, mens Distribution Danmark ændrer navn til Forbruger-Kontakt.

SKAT har som et vilkår i tilladelsen til grenspaltningen stillet krav om, at der ydes betaling til alle aktionærer på grundlag af spaltningsbalancen.

"Kontantbetalingen andrager 50,1 mio. kr. Fredag den 23. april 2010 vil være sidste dag for handel af aktier med ret til kontantbetalingen, som udbetales den 29. april 2010. Beløbet svarer til 2,5 kr. pr. aktie i Søndagsavisen og vil skattemæssigt blive sidestillet med udbytte modtaget i indkomståret 2010," skriver Søndagsavisen endvidere.

Nyhedsbureauet Direkt

Eksklusiv invitation: Kom tæt på Danmarks største skatterøveri

Kom helt tæt på den store udbytteskandale, hvor Skat blev lænset for 12,3 mia. kroner. Det sker i et eksklusivt læserarrangement, hvor tidligere skatteminister Karsten Lauritzen, og journalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup giver dig et unikt indblik i hele sagens forløb og dens konsekvenser.

Det er 3. oktober kl. 17:00, og Børsen-abonnenter deltager uden betaling. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Seneste medie nyheder