Medier  
Søndagsavisen er gået i gang med en modernisering af sin koncernstruktur, så moderselskabet fremover kan fungere som holdingselskab uden selvstændige driftsaktiviteter.

"Avisen 'Søndagsavisen' og selskabets ejendomme udskilles til separate datterselskaber ved aktivtilførsler og distributionsaktiviteten 'Forbruger-Kontakt' overføres til det helejede datterselskab Distribution Danmark ved en grenspaltning af Søndagsavisen a-s. Selskabets distributionsaktiviteter samles således i en separat gren af koncernen under selskabet," skriver Søndagsavisen i en meddelelse.

Som et led i ændringen skifter Søndagsavisen navn til North Media, mens Distribution Danmark ændrer navn til Forbruger-Kontakt.

SKAT har som et vilkår i tilladelsen til grenspaltningen stillet krav om, at der ydes betaling til alle aktionærer på grundlag af spaltningsbalancen.

"Kontantbetalingen andrager 50,1 mio. kr. Fredag den 23. april 2010 vil være sidste dag for handel af aktier med ret til kontantbetalingen, som udbetales den 29. april 2010. Beløbet svarer til 2,5 kr. pr. aktie i Søndagsavisen og vil skattemæssigt blive sidestillet med udbytte modtaget i indkomståret 2010," skriver Søndagsavisen endvidere.

Nyhedsbureauet Direkt


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Seneste medie nyheder