Aschehoug æder Bonnier Forlagene
Foto: Scanpix
Forlaget Aschehoug har taget en sulten bid af det danske forlagsmarked med opkøb af Bonnier Forlagene, der blandt andet rummer Børsens Forlag. Det nye forlag får en samlet omsætning på op mod 700 mio. kr.

Med opkøbet bliver Aschehoug og Bonnier Forlagene én virksomhed, der kommer til at bære navnet Lindhardt & Ringhof med mediekoncernen Egmont som ejer. Antallet af medarbejdere bliver 220.

Købet af Bonnier Forlagene er under forudsætning af endelig godkendelse fra konkurrencemyndighederne.

Exit for markant direktør

Den øverste ledelse i Lindhardt & Ringhof vil ud over adm. dir. Anette Wad bestå af forlagsdirektør Erik Barfoed, salgsdirektør Jeppe Mossin, økonomidirektør Birgitte Kjærsgaard og forlagsdirektør for undervisning, Ebbe Dam Nielsen.

Det betyder exit for en forlagsbranchens markante skikkelser, Morten Hesseldahl, der startede sin karriere som tegneserieforfatter og indtil i dag var adm. direktør for Bonnier Forlagene.

"Morten Hesseldahl har gennem de seneste år ført Bonnier Forlagene gennem en vellykket økonomisk turn-a-round uden at slække på de litterære kvalitetskrav. Han har ydet en stor indsats gennem flere år, men deltager ikke i forlagets videre udvikling. Der kan kun være én chef i spidsen for så stor en virksomhed. På den baggrund var der enighed om, at dette var den rigtigste beslutning," hedder det i en udtalelse fra Egmont.

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Seneste medie nyheder