Karriere Af
Stine Bosse, der i mange år var topchef i forsikringskoncernen Tryg, er blevet valgt til formand for Europabevægelsen, der arbejder for et stærkere europæisk samarbejde.

Hun afløser Anne E. Jensen, der i mange år sad i Europaparlamentet for Venstre, men ikke genopstillede ved det seneste valg.

Stine Bosse ser ifølge en pressemeddelelse valget som en stor ære.

"Danmark i EU er ikke et projekt, der retter sig særligt til min generation. Nej, det retter sig mod vore børn og vore børnebørn. De skal have et Europa, der arbejder sammen," udtaler hun i pressemeddelelsen.

Hun mener, at Europabevægelsen har en stor opgave foran sig.

"Vi skal turde være kritiske overfor EU, når det er nødvendigt, men vi må ikke glemme, at fundamentet for det Europa, vi ønsker for fremtiden, er grundfæstet i EU samarbejdet. Derfor skal vi i Europabevægelsen sikre, at myter og andre fejlslutninger om det europæiske fællesskab bliver afmonteret, så snart de rammer nyhedsfladen," siger hun i pressemeddelelsen.

Europabevægelsen informerer både om EU og Europarådet, og ud over sit informations- og undervisningsarbejde uddeler bevægelsen blandt andet prisen "Årets Europæer".

Stine Bosse er i dag professionelt bestyrelsesmedlem.

Mest profileret er hendes post som formand for Det Kongelige Teater, men hun sidder også i bestyrelsen for den store tyske finanskoncern Allianz, det norske investeringsselskab Aker, TDC, tænketanken Concito og færøsk-danske Banknordik.

/ritzau/

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder