Ny pris hylder årets bestyrelseskvinde
En ny pris, Women's Board Award, kårer bedste kvinde i bestyrelseslokalet. Prisen, der uddeles 21. februar, skal hylde forskellene i ledelse. Her er det Danske Banks bestyrelseslokale.
Foto: Scanpix
Karriere Af
En ny pris, Women's Board Award, kårer bedste kvinde i bestyrelseslokalet. Prisen, der uddeles 21. februar, skal hylde forskellene i ledelse.

"Vi skal profilere det gode eksempel på diversitet i ledelse, fordi det er et altafgørende konkurrenceparameter på den globale arena. Vi skal væk fra fraser som "ligestilling" og "retfærdig"," siger jurymedlem og ekspert i diversitet i ledelse Susanne Hoeck.

Ud over Susanne Hoeck består juryen blandt andre af formand for Carlsberg Flemming Basenbacher, prorektor for Københavns Universitet, tidligere ligestillingsminister Lykke Friis samt tidligere skibsreder i AP. Møller-Maersk Thomas Thune Andersen.

For at komme i betragtning til prisen skal man være en aktiv stillingtager, der er synlig i bestyrelsesdebatten. Og det skal være én, der både har væsentlig ledelses- og bestyrelseserfaring.

Det er Konsulentvirksomheden Stanton Chase International, der står for den forudgående kvalificeringsproces og er hovedpartner på prisuddelingen.

"Prisen skal være med til at skabe debat, der kan fremme diversitet i ledelse - også på køn - i toppen af det danske erhvervsliv," siger Janne Moltke-Leth, partner i Stanton Chase International og ligeledes jurymedlem.

Selv om prisen er ny i Danmark, har den rødder i det nordiske. Idéen til prisen kommer fra det norske Styreinfo, der allerede står bag uddelingen af en pris til årets kvindelige bestyrelsesmedlem, Gabrielsen Award.

Styreinfo står også bag Chair of the Year, der er blevet uddelt i Danmark, Sverige, Finland og Danmark siden 2000.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Seneste karriere nyheder