Avis: Danske kvinder er sløve iværksættere
Foto: Colourbox
Karriere Af
Danske kvinder skraber bunden, når det gælder om at starte nye virksomheder.

I alle de lande, som vi normalt sammenligner os med, skaber kvinderne flere virksomheder end i Danmark, viser tal fra rapporten Global Entrepreneurship Monitor (GEM) lavet i et samarbejde mellem universiteter i flere lande. Det skriver Jyllands-Posten.

For eksempel findes der for hver danske kvindelige iværksætter over dobbelt så mange hollandske og halvanden gang flere svenske.

Lektor i iværksætteri ved CBS, Serden Ozcan, er chokeret over de danske kvinders præstationer.

"Danske kvinder er absurd elendige iværksættere. I stedet for at starte egen virksomhed vælger de i alt for høj grad at søge mod servicefag som frisør, sygeplejerske, pædagog og hjemmepleje, og det er et problem," siger Serden Ozcan.

Forklaringen på de danske kvinders dårlige placering skal ifølge professor Torben Eli Bager fra Syddansk Universitet findes i den danske tryghedskultur.

"Ingen i Danmark starter en virksomhed af nødvendighed. Rigtig mange går måske med drømmen, men meget få tager skridtet, for der er simpelthen ikke nok pisk over nakken. Samtidig skal guleroden gøres større," siger Torben Eli Bager.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen kan godt se problemet, og hun vil nu "se på de forslag, der kommer - også i forhold til, hvad man gør i udlandet", siger hun til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. Vi gør dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Direkte i din mailboks. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder