Fritz Schur fortsætter i Dong
Foto: Steven Achiam
Karriere Af
Fritz Schur genopstiller som bestyrelsesformand for Dong Energy. Det skriver Dong i en indkaldelse til generalforsamlingen, der finder sted den 22. april.

Bliver han valgt, vil han modtage et årligt honorar på 500.000 kroner.

I indkaldelsen står der, at en såkaldt nomineringskomité, der blev nedsat i 2008, anbefaler, at Fritz Schur opstiller som formand.

Det er dog ikke alle, der mener, at det er en god idé. Per Clausen, klima og energiordfører for Enhedslisten, stiller sig skeptisk over for, at bestyrelsesformanden kan fortsætte sine aktiviteter i Dong.

"Jeg synes ikke, at den måde, som Fritz Schur har håndteret sit formandskab i Dong, bør give genvalg til posten," siger han til Jyllands-Posten.

Fritz Schur får dog opbakning fra regeringen.

"Den uventede negative udviking på de europæiske gasmarkeder har været hård. Ikke bare for Dong Energy, men også for en række andre europæiske gasselskaber, men det kan jo ikke lægge bestyrelsen og den daglige ledelse i Dong Energy til last," siger finansminister Bjarne Corydon (S) til Jyllands-Posten.

Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder