Sportsvognens 'Godfather' er død
Pininfarinas designteam har skabt klassikere som denne F40 - her fanget i en dansk garage i Viborg - sat til salg tilbage i 2003.
Foto: Scanpix
Karriere Af
I dag er en af bilhistoriens største ikoner gået bort. Manden bag Ferraris mange banebrydende biler, Sergio Pininfarina (1926-2012), døde i dag i sit hjem i Torino.

Siden 1966 har Sergio Pininfarina stået i spidsen for Ferraris designs i firmaet Pininfarina, som hans far grundlagde i 1960.

Sergio og hele Pininfarina-klanen har i perioden stået for fremsynethed og innovation og var blandt de første bildesignere, der tog begreber som brændstoføkonomi og CO2-emissioner alvorligt.

Under Sergio Pininfarias ledelse har Ferrari skabt nogle af verdens mest beundrede biler, blandt andet den legendariske Testarossa, F40, Ferrari Enzo og Ferrari 288 GTO.

Han stod også bag mere folkelige klassikere som Alfa Romeo 164 og Peugeot 406 og designede endda modeller for Mitsubishi og Hyundai.

I 2005 blev Pininfarina udnævnt til livslang æressenator i det italienske parlament for sit livsværk.

Nyd de mange artikler om Pininfarias livsværk i temaet: Ferrari for fuldblods-fans.

Få indsigt med Børsen Uddannelse

Kompetenceudvikling til dig, der hver dag tager ansvar for dig selv, for andre og for din virksomhed – fordi ansvar kræver indsigt. Se alle uddannelserne her.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder