Mærsks højre hånd spås nøglerolle
Lars-Erik Brenøe sammen med Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, da de i går ankom til Esplanaden.
Foto: Scanpix.
Mærsk Mc-Kinney Møllers personlige assistent gennem en årrække, Lars-Erik Brenøe, kan se frem til at indtage en nøglerolle i ejerkredsen omkring A.P. Møller-Mærsk.

Det skriver Jyllands-Posten.

Lars-Erik Brenøe har fungeret som Mærsk Mc-Kinney Møllers højre hånd og rådgiver i næsten 20 år, og hans position i selskabet er gennem årene vokset markant.

Skal værne om værdier

Samtidig sidder han placeret i Almenfondes bestyrelse, der kontrollerer størstedelen af aktierne i A.P. Møller-Mærsk, hvor han har rådgivet familien. Det har aftjent en stor respekt for Lars-Erik Brenøe internt i gruppen.

"Lars-Erik Brenøe har gennem en årrække stået ved Hr. Møllers side ved de mange overgangsfaser, som selskabet har gennemgået de senere år. Og i takt med Hr. Møllers langsomme tilbagetrækning har det været op til Brenøe dagligt at holde snor i tingene på Esplanaden," siger en anonym kilde med
indgående kenskab til selskabet til Jyllands-Posten.

Dermed er der lagt op til, at Lars-Erik Brenøe fremover skal værne om de værdier i selskabet, som Mærsk Mc-Kinney Møller stod for – især hvis koncernen nu efter Mærsk Mc-Kinney Møllers død - står over for et opgør med den kultur, der har hersket og kendetegnet A.P. Møller-Mærsk i årevis.

Andre læser dette lige nu


Seneste karriere nyheder