Bøger: Sådan udfolder du dit potentiale som leder
Mogens Weinreich anbefaler læseren at tage en personlighedstest for at lære sit eget lederlandkort at kende, og derfra udvikle sit potentiale.
Karriere Af ,
Mogens Weinreich var manden, som på 20 år løftede IT-virksomheden SAS Institute i Danmark fra nul til 500 mio. kr. i omsætning, og fra fire til 300 medarbejdere. Nu driver han lederudviklingsvirksomhed og tegner lederlandkort for andre ledere.

Bedømmelse:
4 af 6 stjerner


Nu er Weinreich gået i gang med en ny karriere. Nu vil han lære andre ledere at finde, og udfolde, deres fulde lederpotentiale.

Ikke nyt, men godt

Efter at have læst bogen må jeg konkludere, at der ikke er meget nyt i forhold til moderne ledelsesteori.

Til gengæld bliver luftige begreber som emotionel intelligens, intuition og autenticitet sat ind i en sammenhæng, og præsenteret på en måde, så det bliver noget relevant og praktisk, der kan bruges til at skabe forretningsmæssige resultater med.

Bogen bygger på, at god ledelse i virkeligheden ikke er så vanskeligt at definere. Spørger man en gruppe medarbejdere og ledere, vil de ret hurtigt kunne generere en liste med en række egenskaber, færdigheder og adfærdsformer som de kan enes om indkredser god ledelse.

Det har anmelderen selv gjort masser af gange, og der ser ud til at være universelle egenskaber, som går igen.

Nøglen til at levere god ledelse er dog ikke alene at kende til denne liste, men både at kende sit eget udgangspunkt, udvikle de rette færdigheder og – allermest vigtigt - at kunne "eksekvere" den rigtige adfærd i forhold til de konkrete sammenhænge og situationer, som ledelse udfoldes i.

Det er denne sammenhæng mellem egenskaber, adfærd og kontekst som Mogens Weinreich gennem sin egen erfaring som leder, og med en god selvindsigt, i et enkelt og klart sprog formår at komme med et rigtigt godt bud på.

De fem lederroller

Bogen er bygget op så de fem lederroller (Kontrolløren, Eksperten, Inspiratoren, Strategien og Dig selv) først præsenteres enkeltvis. Derpå sættes de sammen til et lederlandkort, og der bliver præsenteret forskellige ledertyper som fx "direktøren", "ekspertlederen", "entreprenøren" osv.

Mogens Weinreich anbefaler læseren at tage en personlighedstest for at lære sit eget lederlandkort at kende, og derfra udvikle sit potentiale.

Test dig selv

Weinreich tilbyder en sådan test gennem sit eget firma ProPerson, men andre tests vil kunne bruges, og man vil stadig kunne arbejde ud fra de fem lederroller.

Jeg tænker at fx DiSC, Insights, MBTI og også Belbin og Adizes alle vil kunne bruges. Måske man allerede kender sin profil fra et af disse systemer, og så er det bare at komme i gang.

Bogens sidste kapitler handler om virksomhedsledelse, og er ikke direkte koblet til lederlandkortet. Det er dog nogle fine kapitler, som sætter fokus på at udvikle talenter, lederteams, drive værdibaseret ledelse samt håndtere faresignaler som sygdom og stress.

Fin bog

Jeg er meget enig i bogens tilgang til lederudvikling. For det første at man tager afsæt i sit personlige ståsted, og så tage bestik af den ledelsesopgave man står i både ift. medarbejdere, virksomheden og strategien.

Og for det andet, at ledelse både er noget der er sat i verden for at løse behov og skabe værdi på mange niveau, men samtidig er noget, som er dybt personligt og hævet over blot at være et "middel til et mål".

Bogen påstår ikke være revolutionerende, eller udtryk for nyeste viden. Det er den heller ikke. Men det er et rigtigt fint bud på en tilgang, hvor man arbejder med udgangspunkt i sig selv og gennem sit praktiske virke bliver en mere og mere komplet leder.

Forfatteren får bragt sin egen erfaring fra SAS Institute ind i fremstillingen gennem små case-historier, som illustrerer pointerne. Fire flotte stjerner til Weinreich.

Frank Dybdal Lilleøre er cand.merc.jur og PhD inden for ledelse og organisation, og har over 15 års erfaring som konsulent med fokus på leder- og organisationsudvikling. Frank er ansat som First Vice President i Danske Bank-koncernens HR & Communications, hvor han har ansvaret for koncernens lederudviklingsprogrammer i Danske University.

Anmelder Frank Dybdal Lilleøre
Stjerner: 4
Titel: Er du en god leder?
Forfatter: Mogens Weinreich
Forlag: MOWE PRESS
Antal sider: 267
ISBN: 9788799482702
Pris: 299 krKøb bogen
" Er du en god leder" her

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder