Karriere Af ,
Når forfatteren hedder Robert S. Kaplan, så kan jeg ikke lade være med at blive lidt nysgerrig. Godt nok ikke den vi alle kender fra Balance scorecard, men hans navnebror på Harvard som i finansielle kredse er kendt for sin baggrund som vicedirektør i Goldman Sachs Group. Nysgerrig efter hvad det er for gode råd, som Kaplan hiver op af hatten. Og skuffet over den manglende skarphed og indsigt.

Bedømmelse:
2½ af 6 stjerner


Kaplan har skrevet bogen "Et spørgsmål om ledelse - Udnyt dit potentiale og bliv en mere effektiv leder" som mest af alt kan betages som en lektion i lederens gode dyder, hvilket omgående fik mig til at tænke på Coveys syv vaner.

Lektionen bliver dog desværre ikke som skarp og indsigtsfuld, som jeg havde håbet – langt fra.

Det er noget vi vist har set før


Allerede i starten af "lektionen" fik jeg en fornemmelse af, at jeg kunne få lyst til at sende elastikker af sted i mod de andre i klassen – denne gang de andre på økonomiklassen i SAS maskinen, hvor jeg havde valgt at starte mine timer med Kaplan.

Kaplans fokus er at identificere syv områder, som man som leder skal identificere og ikke mindst sætte fokus på:
  • Vision og prioriteter
  • Time management
  • At give og modtage feedback
  • Successionsplanlægning og uddelegering
  • Evaluering og justering af kursen
  • Lederen som rollemodel
  • Realisering af dit potentiale
Selvom der kun er direkte sammenfald med et par af Stephen Coveys syv gode vaner, så virkede opskriften bare for bekendt til, at jeg kunne sidder og råbe hurra og bestille champagne fra stewardesserne i SAS maskinen.

Ikke alt er nødvendigvis så trist som man skulle tro og dog...


Jeg kommer dog ikke udenom, at bogen er velskrevet. Og den har nogle fornuftige illustrationer af de syv områders udfordringer og potentielle løsninger, som lederen - der netop kan finde sig selv på de billeder, som Kaplan fremkalder - kan finde trøst og en vej til frelse.

En frelse som på værktøjssiden langt hen vejen næsten altid ender med at være i retning af, at lederen skal lave en liste eller hvis det går vildt for sig et Excel-ark. Sund fornuft kan få en langt.

Nuvel, jeg har som sådan ikke noget i mod lister og sund fornuft, og vil endda gerne selv være kendt for brug af sidstnævnte, men efter af have være igennem bogen sidder jeg desværre med en følelse af, at vi her nærmere har tale om en bog i romangenren.

En frelsende bog til de få


Jeg læser nok ikke bogen igen, men jeg vil dog stadig driste mig til at foreslå den til den frustrerende leder, der har problemer, men som har svært ved at identificere dem, og hvor han/hun derfor kan være heldig med Kaplans bog.

Henrik Jørgensen er tidligere Management konsulent hos PA Consulting Group med rådgivning inden for projektledelse, it, strategi og ledelse generelt. Han er nu selvstændig konsulent. Henrik har arbejdet med rådgivning både i Skandinavien og internationalt. Tidligere har Henrik været bestyrelsesmedlem i Epinion A/S.

Anmelder: Henrik Jørgensen
Stjerner: 2½ af 6
Titel: Et spørgsmål om ledelse - Udnyt dit potentiale og bliv en mere effektiv leder
Forfatter: Robert S. Kaplan
Forlag: L&R Business
ISBN: 9788711404881
Sideantal: 240
Pris: 475


Køb bogen
" Smukke Et spørgsmål om ledelse" herNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder