Karriere Af
Prisen som Årets Leder gik i år til en lidt anderledes chef. Organisationen Lederne valgte Lise Egholm, skoleleder på Rådmandsgades Skole i København, som i mange år har haft mere end tre fjerdedele tosprogede elever.

Dermed slog hun de øvrige fem kandidater, som var Falck-chef Allan Søgaard Larsen, adm. direktør i Arla Foods, Peder Tuborgh, departementschef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Jesper Fisker, Kompan-chef Connie Astrup-Larsen og adm. direktør i pensionskassen ATP, Lars Rohde.

De seneste 16 år har den 63-årige skoleleder stået i spidsen for en folkeskole, der har haft betydelige udfordringer i undervisningen, men alligevel har formået at give de fleste elever en god skolegang.

I sin tale til og om Lise Egholm slog formanden for Lederne, Svend Askær, fast, at prisvinderen ikke er bleg for at stille krav til elever, lærere og forældre.

"Det er helt tydeligt en dårlig idé at melde sig under fanerne hos Årets Leder, hvis man ikke er klar til at gøre en indsats. Det oplever eksempelvis de forældre, som tror, at de ikke behøver møde op til forældremøder. De får i meget klare vendinger besked om, at der ikke er tale om "tilbud", men om møder med mødepligt. Og hun er ikke bange for at sige "skal" i stedet for det typisk danske "må" eller "bør"," sagde Svend Askær.

På mission

Formanden beskriver Lise Egholm som "et dybt passioneret menneske" på en mission. En mission, der skal sikre, at alle elever – også dem med knap så mange ressourcer – får en udbytterig og lærerig skolegang.

"Årets Leder er også en humoristisk, varm og kærlig person, som insisterer på at kunne navnene på samtlige 600 elever, og som ikke holder sig tilbage for at uddele varme knus til høj så vel som lav," sagde Svend Askær.

Prisen blev uddelt på konferencen Ledelsens Dag i Tivoli Congress Center i København.

Det er 10. gang, at prisen som Årets Leder uddeles, men det er første gang, at prisen gives til en kommunal leder. Sidste år vandt Nordeas koncernchef Christian Clausen og tidligere vindere omfatter blandt andet Irma-direktør Alfred Josefsen (2003), Lego-topchef Jørgen Vig Knudstorp (2006) og oberst Kim Kristensen (2009).
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Seneste karriere nyheder