Bøger: Nissen giver opskriften på succes
Det var Christian Nissen, der fik flyttet DR ud på Amager. Et projekt der skabte så meget uro, at det i sidste ende kostede ham jobbet.
Foto: Scanpix
Karriere Af ,
Offentlig ledelse og ledere er svære at få øje på i den brede ledelseslitteratur, idet der altid står en politiker foran som i højere grad har brug for den offentlige anerkendelse. Det gælder dog ikke for Danmarks Radios tidligere generaldirektør.

Bedømmelse:
5 af 6 stjerner


For hvis der er nogen, der har haft ry for at været manden bag udførelsen af hvad der kunne kaldes synlig offentlig ledelse op igennem 80erne og 90erne - så er det Christian Nissen.

Christians Nissen har opnået den sjældne status for en offentlig leder af at være både berygtet og beundret - afhængigt af de øjne som ser.

Christian Nissens nye bog om offentlig ledelse er god og særdeles velskrevet, hvilken gør den letlæst og en fornøjelse i ordenes bedste forstand.

Endelig en praktisk bog om offentlig ledelse

Bogen er noget så usædvanligt skrevet som en rejsefører. En rejsefører for turen for den offentlige leder igennem landskabet af udfordringer, faldgruber, og de afstikkere som en spændende rejse nødvendigvis må tage.

Rejseføreren kommer konkret omkring emner som både dækker det daglige arbejde som offentlig leder, mission, vision og det strategiske overblik, som man må skabe sig som leder.

Netop argumenterne for det strategiske gøres der en del ud af i bogen, idet at man som offentlig leder ikke skal undervurdere denne opgave. Og at offentlige organisationer netop på grund af den politiske kontekst har behov for at have en strategisk dialog for at kunne være forberedt til ændringer i prioriteterne.

Nyttig inspiration til den offentlige leder

Der er ingen tvivl om, at bogen kan være af nyttig inspiration til den offentlige leder som lige er blevet forfremmet og som har brug for nogle konkrete værktøjer til at komme i gang.

Men ikke mindst også til den, som har været leder i en årrække, hvor bogen sætter ord på de udfordringer, man allerede har mødt eller nødvendigvis har til gode.

Nuvel, uden at have lavet den store analyse af Børsen læseres baggrund er mit bud, at vi mest henvender os til en læserskare i det private frem for i de offentlige organisationer. Derfor kunne man som læser hurtigt konkludere at dette ikke er interessant for mig.

To forhold gør dog denne bog interessant for også folk i det private erhvervsliv; som en guide det de offentlige beslutningsprocesser, og som en inspiration til ledelse i organisationer hvor mange strategiske og ledelsesmæssige hensyn skal tages samtidig.

Hvis du i dag har kommerciel kontakt til det offentlige er det absolut nødvendigt med viden om både de beslutnings- og ledelsesprocesser som man som leverandør af serviceydelse eller produkter er oppe i mod – eller rettere ens kontakt er oppe i mod.

Bogen til den private leder

Det vigtigste bidrag er dog de ledelsesmæssige mere komplekse udfordringer som man står overfor i det offentlige, hvor der skal leveres på en lang række mindre konkrete succeskriterier og håndteres et væld af stakeholders.

Det er en situation som mange i det private erhvervsliv i stigende grad kan genkende, og som jeg ofte argumenterer for, så er det netop uden for vores egen lille andedam at vi kan hente den rigtige inspiration til at blive bedre ledere.

Henrik Jørgensen er tidligere Management konsulent hos PA Consulting Group med rådgivning inden for projektledelse, it, strategi og ledelse generelt. Han er nu selvstændig konsulent. Henrik har arbejdet med rådgivning både i Skandinavien og internationalt. Tidligere har Henrik været bestyrelsesmedlem i Epinion A/S.


Anmelder: Henrik Jørgensen
Stjerner: 5 af 6
Titel: Lederskab til borgernes bedste
Forfatter: Christian S. Nissen
Forlag: Gyldendal
Antal sider: 248
ISBN: 9788702098594
Pris: 249,-


Køb bogen
" Lederskab til borgernes bedste " her
Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder