Ingen fred til lederne i ferien
Stort set ingen chefer har oplevet ikke at blive forstyrret i deres ferie.
Foto: Colourbox
Karriere Af
Rigtige mænd tager ikke backup, og rigtige ledere holder tilsyneladende aldrig helt fri. Det sidste viser en undersøgelse fra CA a-kassen i hvert fald.

CA repræsenterer blandt andet højtuddannede i den private sektor. Stort set alle ledere har prøvet at blive kontaktet af arbejdspladsen i en ferie, og for 30 pct. af CA's a-kassemedlemmer sker det ofte eller altid.

A-kassen har spurgt næsten 1700 af sine medlemmer om deres egne og virksomhedernes rutiner, når det gælder arbejde under ferien og delt svarene op i ledere og medarbejdere.

Mens altså 30 pct. af lederne ikke får lov til at glemme arbejdet, gælder den for 9 pct. af de menige medarbejdere.

Tager man svarene "en gang imellem" med, når man spørger om kontakten til arbejdspladsen, så ryger der ekstra 43 pct. med på ledersiden.

Men lidt overraskende svarer 32 pct. af medarbejder, at de en gang imellem bliver kontaktet under deres ferie.


Lars Moesgaard er udviklingschef i CA a-kasse. Han mener, at forstyrrelser i ferien bør begrænses mest muligt.

"Det er problematisk, at blive kontaktet i ferien, for det påvirker ledernes udbytte af ferien. Så snart der tikker en mail eller sms ind fra jobbet, tager det fokus fra ferien, også selvom det kan klares på 5 minutter. Mentalt er du allerede i arbejdsmode, og så bruger du af batterierne i stedet for at lade op," siger Lars Moesgaard i forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsen.

Andre læser dette lige nu


Seneste karriere nyheder