Bruger maraton-rutiner som topleder
Frederik Juul (i midten) bruger maraton-rutiner i direktørjobbet.
Karriere Af
Optimisme, kampånd, strategi og udholdenhed. Fire nøglebegreber der både kan hæftes på rollen som topleder og som maratonløber.

Det mener både direktør Frederik Juul og eliteroeren Eskild Ebbesen. De ser mange lighedspunkter mellem langdistanceløb og chef-jobbet.

Frederik Juul er med på Børsen og forsikringsselskabet Gjensidiges maratonhold, der træner op til Boston Marathon 18. april. Eskild Ebbesen har vundet OL-guld tre gang som roer, og håber på at gøre det igen ved næste OL i London.

"Skal man løbe maraton er det altafgørende, at man har en strategi og ved hvordan man skal tackle forskellige situationer. Der er heller ikke nogen erhvervsledere, der ikke har en strategi for, hvordan de vil nå deres mål i deres karriere," siger Eskild Ebbesen til TV2 Lorry om Frederik Juuls maraton-interesse.

Se indslaget her.


Klar strategi

Frederik Juul træner nu fire gange om ugen for at være klar i Boston om godt tre måneder. Og han går til maratonforberedelserne som til sit job.

"Jeg garderer mig og jeg forbereder mig på så mange ting som muligt. På den måde bliver jeg heller ikke overrasket, når jeg møder smerten," siger han og ser en parallel strategien, når film-distributøren Sandrew Metronome skal lancere en ny film.

"Maraton er ikke ulig at lancere en film, hvor man søger at tage højde for PR-vinkler, dækning i pressen og andre ting. Det gælder også her om at dække alle områder af," forklarer han.

Kampånd

Optimismen og kampånden er også klare forudsætninger.

"Det gælder om at møde udfordringerne positivt i stedet for at gå ned i en dal af selvynk," siger Frederik Juul.

Eskild Ebbesen påpeger, at den "mentale power" man får ud af maratonløbet direkte kan overføres til jobbet som erhvervsleder.

"Det gælder om at blive ved med at kæmpe, se positivt på tingene og få det bedste ud af det," siger han til TV2 Lorry.

Følg Børsen og Gjensidiges Boston-løbere her.

Frederik Juul er samtidig en ivrig løbeblogger, hvis benarbejde kan følges her.

Kom gerne med kommentarer til både Frederik Juul og Børsen omkring bestræbelserne. Og du har måske mere input om, hvordan man kan bruge maraton som topchef.

Kommentér Børsens maraton-hold

Få indsigt med Børsen Uddannelse

Kompetenceudvikling til dig, der hver dag tager ansvar for dig selv, for andre og for din virksomhed – fordi ansvar kræver indsigt. Se alle uddannelserne her.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder