Executive: Virksomheder overser ansattes  idéer
Foto: Colourbox
Karriere  
"Hvordan skal medarbejderne kunne være kreative og innovative, hvis de ikke ved, det er tilladt i virksomheden? Og inden for hvilken retning skal de tænke nyt, hvis retningen ikke er udstukket fra ledelsen?"

Sådan spørger Ditte Nielsen. Sammen med Pernille Basballe, begge er cand. merc. fra CBS, har hun forfattet bogen Kreativetskommunikation – et strategisk innovationsværktøj, baseret på cases fra virksomheder som Hummel, Vestas, Coloplast og Danisco.

"Kommunikationen som middel til at fremme kreativitet og innovation er ikke noget, virksomhederne har haft fokus på, og det kan de med fordel styrke," konstaterer Ditte Nielsen.

Fokus på organisering

Undervejs i arbejdet med bogen har de to blandt andet erfaret, at virksomheder først og fremmest har fokus på organisering, altså at sammensætte de rigtige team, og på at ansætte de rigtige medarbejdere, når de arbejder med kreativitet og innovation.

Når virksomheder vil skabe nye ideer, vender de ofte blikket mod forbrugerne. En undersøgelse fra Ingeniørforeningens Lederpanel viser, at 45 pct. af virksomhederne inddrager forbrugerne, når der skal udtænkes nye produkter eller servicer, primært fordi lederne mangler systematiske metoder til at håndtere kreativiteten. Forbrugerne skal opfinde, og medarbejderne bliver dermed overset, forklarer Ditte Nielsen.

"Det er synd, for de har en enestående viden og vil hellere end gerne, at det går deres virksomhed godt. Derfor er de oplagte kreative tænkere, når det gælder om at fremme innovation i virksomheden," lyder det fra Ditte Nielsen.

Læs hele artiklen i Børsen Executive i Den Elektroniske AvisNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Seneste karriere nyheder