Karriere Af
Store danske multinationale selskaber finder stort set alle deres chefer i lille Danmark.

Politiken Researchs gennemgang af Fondsbørsens 19 største, danske selskabers direktioner og bestyrelser viser, at 62 af 67 direktionsmedlemmer og 153 af 181 bestyrelsesmedlemmer er danske.

At der er så få udlændinge med chefkasketter, vækker undren og kritik blandt eksperter og erhvervsorganisationer.

De største danske selskaber har primært deres aktiviteter i udlandet, og chancen for at finde kompetente ledere er større andre steder end i Danmark, lyder det.

"Vi kunne godt tænke os flere udlændinge i de største selskabers ledelser og bestyrelser, for det globale islæt øger innovationen," siger chefkonsulent Vagn Riis fra erhvervsorganisationen DI til Politiken.

"Hvis man vil rykke på de udenlandske markeder, nytter det ikke noget at kigge ud fra Aalborg. De største globale selskaber holder netop bestyrelsesmøder forskellige steder i verden, for at medlemmerne skal forstå den butik, de står i spidsen for," siger han.

Sten Scheibye, formand for Komiteen for God Selskabsledelse, finder også antallet af udenlandske ledere for lavt:

"Det er ikke sådan, at danske ledere med international erfaring ikke er til gavn for selskaberne. Men en større national diversitet giver typisk mere innovation, flere diskussioner og brydninger i beslutningsprocessen," siger han.

/ritzau/NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Seneste karriere nyheder