Executive: Amerikanere får mest ud af ansatte
Foto: Colourbox
Karriere  
Danske virksomheder kan blive langt bedre til at få styr på værdifulde data om deres medarbejdere og til at reagere hurtigere, både i ned- og opgangstider.

Det mener partner Thomas Reenberg fra PricewaterhouseCoopers efter at have nærlæst revisionshusets nye rapport, Managing people in a changing world.

Undersøgelsen er basereret på data om HR. De 10.000 virksomheder, undersøgelsen er baseret på, har blandt andet målt på parametre som omsætning per fuldtidsansatte, udgifter per fuldtidsansatte og fraværsrater.

Bruger bløde data

"Det interessante ved undersøgelsen er, at den bruger en masse data omkring HR, som jo traditionelt set er et af de lidt mere bløde områder. En af konklusionerne er, at amerikanerne har været langt bedre end os til at navigere og til at skabe udbytte af deres investeringer i medarbejdere. De er simpelthen bedre til at styre butikken både i vækstperioder og nedgangstider," konkluderer Thomas Reenberg på baggrund af rapporten.

Undersøgelsen viser blandt andet, at ROI (Return on Investment) på Human Capital, dvs. afkast på investeringer i den viden og erfaring, den enkelte medarbejder ligger inde med, voksede med 4,6 pct. i England og med 8,3 pct. i Vesteuropa i perioden fra 2002-2006.

I USA var væksten i samme periode 19,8 pct. Da de første krisetegn viste sig i USA i 2007, og da krisen efterfølgende tog til i 2008, faldt indekset med 2,8 pct. i England og med 1,7 pct. i Vesteuropa, men holdt sig på samme niveau som tidligere i USA.

"Det er der flere årsager til. Dels har USA et mere liberalt arbejdsmarked, dels bruger amerikanerne i langt højere omfang end os et faktuelt, databaseret beslutningsgrundlag på HR-siden. Det kan vi blive meget bedre til," konstaterer Thomas Reenberg.

Log på og læs hele artiklen i den elektroniske udgave af dagbladet Børsen.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Seneste karriere nyheder