Karriere  
Landets ældste, Karin Elly Hansen, er død. "Et langt liv er slut - 109 år og fire måneder" skriver børne- og oldebørn i en dødsannonce.

Karin Elly Hansen havde fødselsdag den 16. april, samme dag som dronning Margrethe, og selv om hun ikke fik samme opmærksomhed, så blev det til interviews i flere medier. De besøgte hende i lejligheden i Gentofte nord for København, hvor hun boede alene og klarede sig med hjælp fra hjemmeplejen.

På spørgsmålet om hvorfor hun var blevet så gammel, forklarede hun, at hun betragtede det som tilfældigt.

"Det er kommet gradvist, ganske gelinde, det er jo ikke kommet som en kanonkugle," sagde hun til lokalavisen Villabyerne.

Hun voksede op i Brønshøj, hvor hendes far var kirkeværge. Hun fulgtes med ham hver søndag i kirke, men de kunne ikke sidde ved siden af hinanden, for i begyndelsen af 1900-tallet var der både en dame og en herreside i kirken.

Hun mødte sin mand i Landsmandsbanken, hvor hun var kontorelev og han chef. Sammen fik de to børn, en dreng og pige, som hun havde den sorg at miste. En af skyggesiderne ved at blive så gammel:

"Skyggesiden er noget, man må regne med. Man må tage det hele med oprejst pande. Under alle omstændigheder, og jeg mener alle omstændigheder, er livet en vidunderlig oplevelse," fortalte hun.

Karin Elly Hansen var blandt det stigende antal, der runder 100 år. 1. januar i år var 889 danskere 100 år eller mere. Det er dog yderst sjældent at nærme sig 110 år.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder