Chef-stilling i Parken byder på hajfyldt farvand
Foto: Scanpix
Med en Champions League-kvalifikation og et pænt halvårsregnskab skulle der åbenbart også rulle hoveder i Parken Sport & Entertainment. Således røg administrerende direktør Dan Hammer på porten.

Den person, der skal overtage direktørstolen, skal ifølge kommunikationsekspert Henrik Byager først og fremmest kunne begå sig blandt herrer med holdninger:

"Det skal være en, der kan navigere i meget hajfyldt farvand. For der er tale om en bestyrelse med nogle aktionærer, der svinger med knivene i alle retninger," siger han til borsen.dk og uddyber:

"Hvis man er et kvalificeret emne, vil man som det første overveje, hvordan bestyrelsen vil have det med én, når man har set på, hvad der ellers har foregået derinde af slagsmål og rituelle henrettelser."

Kræver sin mand

Flemming Poulfelt er professor på CBS. Han er enig med Henrik Byager i, at Parkens bestyrelse kræver sin mand. Han fremhæver, at der skal skabes ro i bestyrelsen, før en ny direktør har en chance for at klare opgaven.

"En væsentlig forudsætning er, at man har fodslag i bestyrelsen. En direktør kan ikke løse nogen opgaver, uden at der er en enighed om, hvad man skal. Det er en vigtig præmis i den her situation," fortæller han.

Flemming Poulfelt peger derudover på, at den nye direktør skal have et stærkt forretningsmæssigt talent og samtidig kan skære forretningen til.

Henrik Byager understreger, at hvis man mener, man kan fungere med bestyrelsen, så er det et spændende job. Det er den nationale arena for store kulturbegivenheder, og potentialet for at udvikle en skandinavisk topvirksomhed inden for sport og underholdning er til stede.

"Det er en person med visioner og erfaring på de områder, man har brug for. En, der har føling med universet. Der er en enorm pressebevågenhed for, hvad der sker derinde, og direktøren skal være med til at sælge varen," forklarer han.

Han mener ikke, at en benhård finansmand vil kunne gøre sig godt i Parken. En person, der er ligeglad med, hvilken musik der spilles, og hvordan det går med FCK, tror han vil medvirke til, at man mister noget af den dynamik, der ligger i brandet.

Bestyrelsen afskrækker

Men selvom jobbet som administrerende direktør i Parken Sport & Entertainment byder på mange unikke og spændende muligheder, mener kommunikationseksperten, at de dygtigste folk vil tænke sig godt om først:

"Du kan sagtens finde en, der gerne vil være direktør for Parken; det er attraktivt. Men hvis vi taler A-kæden af direktører, tror jeg, de vil kigge meget nøje på bestyrelsen, og overveje hvilke vilkår, de kan få at manøvrere på. Det er det, man vil spørge sig selv om," slutter han.

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. Vi gør dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Direkte i din mailboks. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder