Ekspert: Naturligt at fyre Hammer
Foto: Scanpix
Karriere  
Det kom ikke som den store overraskelse for Aktieugebrevets redaktør, Morten W. Langer, at Parken Sport & Entertainment mandag fyrede adm. direktør Dan Hammer.

"Jeg skrev allerede, da Flemming Østergaard stoppede som bestyrelsesformand, at det ville være en logisk konsekvens med en ny direktør også," siger Morten W. Langer.

Aktieanalytikeren har tidligere stillet sig kritisk over for økonomien i selskabet, selvom det på papiret gik godt. Og det viste sig, at han fik ret, da selskabet sidste år kom ud med et underskud på en kvart milliard kroner.

"Vi ved jo godt, at Hammer var placeret af Østergaard. Og at personen, der traf de overordnede beslutninger, var Østergaard. Dan Hammer har kompetencemæssigt ikke haft kvaliteten til at lede et mellemstort børsnoteret selskab," siger Langer.

Mens Hammer har været stærkt på det kommercielle og kommunikationsmæssige område, så er det andre egenskaber, der skal til, når man er direktør.

"Man skal have en bredere viden inden for ledelse, strategi og finansielle forhold," siger Langer.

Han forventer, at en ny adm. direktør skal optimere selskabet og eventuelt klargøre dele af selskabet til salg.

"Situationen er jo stadig den, at Parken skylder halvanden milliarder kroner væk. Forretningsdelen skal simpelthen optimeres," siger Langer.

/ritzau/

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder