Kvinde i front for Novo Nordisk Fonden
Foto: Birgitte Nauntofte
Karriere Af
Rettet Som nyt overhoved i Novo Nordisk Fonden kommer professor Birgitte Nauntofte til at sidde med det øverste ansvar for at uddele mange 100 mio. kr. hvert år.

Det er netop blevet offentliggjort, at Nauntofte overtager direktørstolen efter Gert Almind pr. 1. august 2009.

"Birgitte Nauntofte er rette person til at videreudvikle Fondens støttestrategi. Vi er glade og stolte i bestyrelsen over at kunne byde hende velkommen til dette job, og viser frem til at arbejde sammen med hende," siger formand dr. techn., Ulf J. Johansson.

Kometkarriere

Birgitte Nauntofte er 50 år og startede sin lange karriere som tandlæge. Derefter tog forskerkarrieren fart, og Birgitte Nauntofte bærer nu både titlerne professor, dr.odont. og prodekan for det det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Ved siden af forskerkarrieren har Nauntofte bestridt en række bestyrelsesposter og tillidsposter – bland andet i Novo Nordisk Fondens nordiske forskningskomité.

Novo Nordisk Fonden uddelte i 2006 i omegnen af 150 mio. kr. I 2007 var beløbet på 739 mio. kr. på grund af en ekstraordinær stor bevilling på 650 mio. kr. til et proteinforskningscenter ved Københavns Universitet.

Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder