Karriere Af
Klaus Riskær Pedersen er ikke uvant med at tilbringe tiden i et retslokale. Allerede tilbage i 1990'erne blev en stor del af hans tid brugt dels i Københavns Byret, dels i Østre Landsret - og i begyndelsen af 2000 ved en straffesag i Paris.

* 9. december 1998: Klaus Riskær Pedersen idømmes to års betinget fængsel for bedrageri, skyldnersvig og mandatsvig i forbindelse med krakket i hans firmaer Accumulator Invest og Krepco Holding I Københavns Byret. Domsmandsretten fandt Riskær skyldig i mandatsvig for 4,5 millioner kroner og for at have overført 2,1 millioner kroner fra Accumulator Invest til en privat valgkampagne forud for valget til Europa-Parlamentet i 1989. Dommen ankes.

* 23. november 2000: Østre Landsret skærpede Københavns Byrets dom og idømte Klaus Riskær to et halvt års betinget fængsel.

* 12. juli 2002: Finansmanden Klaus Riskær Pedersen blev fredag idømt tre års fængsel, heraf et års ubetinget ved en domstol i Paris. Oveni fik Riskær en bøde på 150.000 euro. Riskær blev ved retten i Paris fundet skyldig i skyldnersvig og for at have tømt det franske ejendomsselskab CIF for 1,4 milliarder kroner.

Kilde: Ritzaus Bureau

Læs også:

Riskær syv år bag tremmer
Fakta: Dommen over Klaus Riskær
Riskær: Jeg fortryder intet
Ekspert: Sjældent hård dom
Statsadvokat tilfreds med Riskær-dom
Riskær direkte i fængsel
Bag om Klaus Riskær-sagen
Thorsen: Riskær må holde bitterheden nede
Riskær: Jeg fortryder intet
Børsen tv: Riskær vred over fængsling


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder