King Digital Entertainment, der er mest kendt for at have lavet mobiltelefonspillet Candy Crush Saga, er på vej på børsen.

Selskabet har tirsdag søgt om at blive noteret i New York og håber at hente op imod 500 mio. dollar ved at komme i den offentlige handel.

Samtidig løfter King sløret for et par regnskabsmæssige nøgletal. De viser blandt andet, at selskabet sidste år omsatte for 1,88 mia. dollar og kreerede et overskud på over en halv milliard dollar.

Ifølge Business Insider har Candy Crush været en guldgrube for firmaet. I 2011 - inden spillet blev lanceret - havde King nemlig blot en omsætning på 64 mio. dollar og langt færre brugere end i dag, hvor 324 mio. unikke brugere benytter sig af Kings knap 200 forskellige spil.

Omkring 128 mio. hygger sig dagligt med mobilspillene fra selskabet - 93 mio. af dem foretrækker Candy Crush.

Omsætningen hos King stammer hovedsageligt fra annoncer. Eksempelvis bruger kun 4 pct. af Candy Crush-brugerne jævnligt penge på tilkøbsmuligheder i spillet.

Tirsdagens ansøgning er første skridt på vej mod en børsnotering, og det er endnu ikke kendt, i hvilket kursinterval King-aktierne vil blive udbudt.

/ritzau/FINANS

Årets julegave til medarbejderne?

Med en virksomhedsaftale i Børsen Executive Club får dine udvalgte medarbejdere mulighed for at suge inspiration og ny viden om ledelse og forretningsstrategi til sig. Se alle fordelene her 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Gå til pleasure.borsen.dk Gadget på pleasure.borsen.dk

Seneste IT nyheder

Pleasure anbefaler