Facebook-regnskab var en gedigen overraskelse
Foto: Scanpix
Det sociale netværksmedie Facebook fremlagde regnskab efter slutklokken havde lydt på Wall Street onsdag. Og der var tale om en gedigen overraskelse til investorerne, idet såvel omsætning som indtjening langt overgik forventningerne.

Facebook kunne melde om en omsætning på 1,8 mia. dollar i andet kvartal, hvilket slog analytikernes forventninger med 0,2 mia. dollar.

Netto-resultatet eksklusiv engangsomkostninger landede på 488 mio. dollar svarende til 19 cent per aktie. Analytikernes forventning lå på blot 14 cent per aktie.

Boom i annoncesalg

Og den helt store overraskelse var, at indtægterne kommer fra det mobile annoncesalg, der tegnede sig for 41 pct. af Facebooks samlede annonceindtægter. Kvartalet før var andelen kun 30 pct.

"Når det kommer til mobil, er jeg meget tilfreds med vores resultater," lød det fra administrerende direktør Mark Zuckerberg på en telekonference efter regnskabsfremlæggelsen.

Flere mobile brugere

Antallet af Facebook-brugere på mobiltelefoner eller tablets steg med 51 pct. til 819 mio. Ifølge Facebook fortsætter mobil-andelen med at stige og dermed udgøre en større andel af Facebooks samlede reklameindtægter.

Ved udgangen af juni havde Facebook 1,15 milliarder aktive brugere om måneden. Det er en femtedel mere end for et år siden.

Investorerne kvitterede for det gode regnskab med at sende aktien op med 16,8 pct. i eftermarkedet. Stigningen kom, efter at aktien allerede var løftet 1,5 pct. i den normale børsåbningstid.

/ritzau/FINANS

Er dine aktier faldet 10 procent i dag?

Som noget nyt kan man integrere sit eget private aktiedepot på Børsen Investor. Så kan man live se om ens egne aktier er steget eller faldet, mens man er på Børsen Investor for at læse nyheder og se kurser.

Med få klik er man i gang, og så er man koblet på sin investeringsbank og kan altid se den aktuelle værdi af sit aktiedepot, mens man er på Børsen Investor.

Klik her og få integreret dit aktiedepot på Børsen Investor

Er det sikkert at integere sit aktiedepot på Børsen?
Ja, det er sikkert. Du kobler dig selv op på din investeringsbank. Børsen har ikke indsigt i hverken brugeroplysninger, password eller hvilke værdipapirer du har. Og vi anvender samme sikkerhedsstandard for datakommunikation som bankerne.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Gå til pleasure.borsen.dk Gadget på pleasure.borsen.dk

Seneste IT nyheder