Nets-salg gør Danmark sårbar overfor it-spioner
Et salg af Nets, der står bag dankortet, Betalingsservice og Nem-Id, kan indebære en stor sikkerhedsrisiko. Det er bekymringen hos it-interesseorganisationen Dansk IT.

Det skriver Computerworld.

Interesseorganisationen frygter, at salget vil gøre Danmark til et sårbart land overfor it-kriminalitet. Samtidig advarer organisationen mod, at TDC vil lade kinesiske Huawei drive sit mobilnet.

"Danmark kan gøre sig sårbar, hvis vi overlader kontrollen af kritiske nationale infrastrukturer til udenlandske virksomheder. Nem-Id og mobilnettet er så centrale for, at vores samfund fungerer, at vi ikke uden videre kan overlade dem til udenlandske virksomheder," lyder det i en pressemeddelelse fra en styregruppe hos Dansk IT.

"Det svarer til, hvis vi solgte vores broer, jernbanenet, elforsyningen, veje og havne til andre lande," fortsætter styregruppen.

Gruppen består af en række topfolk fra den danske it-branche. En af dem er direktør i Rambøll Management Ejvind Jørgensen, og han håber at få råbt politikkerne op inden det er for sent.

"Det er afgørende for samfundet, at regeringen får lavet en strategi for, hvordan vi håndterer vores nationale fundamenter, inden det her problem vokser os over hovedet," siger Ejvind Jørgensen til Computerworld.
NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Gå til pleasure.borsen.dk Gadget på pleasure.borsen.dk

Seneste IT nyheder

Pleasure anbefaler