Netflix kommer til Danmark
Foto: Netflix
IT Af
Danskerne er blandt de første i Europa, der får mulighed for lovligt at streame film og tv-serier direkte over nettet via den amerikanske abonnementstjeneste Netflix.

Selskabet har meddelt, at danskerne sammen med restens af skandinaverne kan forvente at kunne bruge tjeneste inden udgangen af 2012.

Netflix har på verdensplan 27 millioner brugere. I USA, betaler kunderne otte dollar om måneden, hvilket svarer til cirka 48 kroner. Herefter kan de frit gå på opdagelse i hele Netflix' enorme bibliotek.

Siden lanceringen i USA i 2007 er tjenesten blevet så stor en succes, at det tilskrives størstedelen af forklaringen på Blockbusters amerikanske konkurs i 2010.

Hos Rettighedsalliancen, der tidligere hed Antipiratgruppen, og som kæmper mod piratkopiering, glæder man sig over det nye tilbud.

"Det vil helt klart betyde noget positivt for udviklingen, og jeg håber og tror på, at det i højere grad vil være med til, at brugerne bruger lovligt indhold," siger Maria Fredenslund, der er talsmand og leder af Rettighedsalliancen.

Spotify

I 2008 åbnede den svenske tjeneste Spotify med en lignende tjeneste - dog til streaming af musik i stedet for film.

"Der er slet ingen tvivl om, at tjenester som Spotify og givet vis også Netflix, vil have en positiv indvirkning på omfanget af den ulovlige brug," siger hun.

Netflix er verdens førende abonnementbaserede internettjeneste for film og tv-serier. Tjenesten blev lanceret i Canada i 2010, Latinamerika i 2011 og Storbritannien og Irland i starten af 2012.

Foruden store amerikanske Hollywood-film og tv-serier vil danskerne også få mulighed for at se danske produktioner.

Det er muligt at integrere Netflix i en række enheder, som allerede er knyttet til dit tv - for eksempel PlayStation, Apple-tv, dvd- og Blue-Ray-afspillere.

/ritzau/

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Gå til pleasure.borsen.dk Gadget på pleasure.borsen.dk

Seneste IT nyheder