Intensiv jagt på den næste app-succes
Foto: Scanpix
Guldgravende iværksættere og virksomheder jagter den næste super-sællert inden for mobile apps. Markedet står til at eksplodere i de kommende år, men klubben af de nye app-millionærer er eksklusiv

Den nye generation af millionærer, der har tjent en formue på at udvikle populære mobile applikationer – også kaldet app's – vælter frem.

Men selv om app-markedet står til at eksplodere i de kommende år, er der intet quick fix til at få del i den voksende kage. Det er en legeplads for IT-nørder og virksomheder med store marketingbudgetter.

Markedet for applikationer, som brugerne kan downloade til smartphones og tablets, vil eksplodere i løbet af de næste år. Det vurderer den amerikanske analysevirksomhed Gartner.

Mens mobile applikationer generede indtægter for over 15 mia. dollar i 2011 – en stigning på 190 pct. fra året før – så bliver det endnu vildere. Garner forventer, at der ved udgangen af 2014 vil være downloadet 185 mia. applikationer på verdensplan.

Få millionærer

Mange spørger sig selv, om det app-vanvid, vi allerede har været vidne til, er en modedille, som vil gå i sig selv.

"Men det tror vi ikke," siger Stephanie Baghdassarian, forskningsdirektør hos Garner.

Der er derfor startet en intens jagt på den næste app-succes, der kan følge i fodsporene på super-sællerten ordspillet Wordfeud, som nordmanden bag indkasserer 60.000 kr. på om dagen.

Men ud af de næsten 500.000 tilgængelige App's på Apples markedsplads app-store og konkurrenten Android Markets er der kun et fåtal, som har skabt vaskeægte app-millionærer i løbet af få måneder. Det drejer sig blandt andet om danskeren Joachim Bondo, som har tjent en million på en skak-app.

Log ind og læs mere i Børsen lørdag

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Gå til pleasure.borsen.dk Gadget på pleasure.borsen.dk

Seneste IT nyheder

Pleasure anbefaler