Pas på falske apps til din mobil
Foto: Colourbox
Man skal passe på, hvilke programmer man downloader til mobilen. Der er på meget kort tid sket en stigning i antallet af falske apps, der ligner troværdige applikationer, men som er designet til at snyde os.

Med alt det smartphones kan, som at gå på nettet og hente programmer, kan telefonen også blive angrebet af skadelig software, som kan misbruge ejerens oplysninger. Det skriver fpn.dk.

Ifølge sikkerhedstjenesten Get Safe Online, som er et samarbejde mellem den britiske regering og landets politi, kan disse falske apps godt blive en dyr fornøjelse, da de går ind og sender sms'er til dyre betalingsnumre.

De kan for eksempel udgive sig for at være sikkerhedssoftware og gratis versioner af populære spil, og det er kun begyndelsen, for svindlerne har for alvor fået øje på potentialet inden for smartphones.

"Det kommer ikke bag på mig, at svindlere i stigende grad kaster sig over smartphones. Det er et relativt nyt marked, hvor sikkerheden stadig er mangelfuld, især på Android-telefoner. Rapporten fra England viser nogle generelle tendenser, der også kommer til at ramme danske smartphoneejere, som downloader apps. Og det gør de fleste jo", siger Janus R. Nielsen, medstifter af danske www.mymobilesecurity.com, der følger udviklingen i branchen tæt.

Svært at kende forskel


Han siger, at det kan være svært at kende forskel på de falske og de rigtige apps, men giver her nogle gode råd til, hvordan man undgår at blive snydt:

"Inden du downloader en app på din telefon, så forsøg at tjekke, at den kommer fra en troværdig kilde. Det kan du blandt andet gøre ved at søge information om afsenderen på nettet. Ser designet troværdigt ud? Er der stavefejl? Derudover skal du regelmæssigt holde øje med din telefonregning, gerne hver måned, så du hurtigt kan reagere, hvis den stiger voldsomt".
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Gå til pleasure.borsen.dk Gadget på pleasure.borsen.dk

Seneste IT nyheder