Amazon lancerer musiktjeneste i skyen
Amazon tilbyder lagerplads i skyen til amerikanske forbrugere, og lader dem afspille musik derfra via den tilhørende Amazon Cloud Player.
Det har længe været rygtet, at Apple og Google er på vej med musikstreaming fra skyen, men Amazon har overhalet teknologigiganterne indenom og har netop lanceret Cloud Drive og Cloud Player til de amerikanske brugere.

Amazon tilbyder som udgangspunkt fem gigabyte gratis lagerplads i skyen, som forbrugeren kan bruge til at lagre data som dokumenter, film, fotos og musik.

Det primære fokus er dog på musik, og Amazon tilbyder en såkaldt Cloud Player, der gør det muligt at afspille den lagrede musik i skyen så længe du har forbindelse til internettet.

Altid adgang til musikken

Afspilleren er tilgængelig som webapplikation fra en hvilken som helst webbrowser, og der er også en klient til Android-mobiler, så musikken kan streames mens du er på farten.

Brugere kan selv uploade musik fra deres computer til Cloud Drive, og musik indkøbt i Amazons musikbutik kan også tilføjes til Cloud Drive med et enkelt klik.

"Vi er begejstret for at have taget dette skridt indenfor den digitale oplevelse," udtaler Bill Carr, vicepræsident for film og musik hos Amazon, i en pressemeddelelse.

"Lanceringen af Cloud Drive og Cloud Player eliminerer behovet for en konstant opdatering og brug af USB-nøgler og kabler for at overføre og håndtere musik."

Cloud Drive og Cloud Player er pt. kun tilgængelige for amerikanske brugere, og Amazon stiller fem gigabyte lagerplads til rådighed ganske gratis.

Det er muligt at købe mere lagerplads, helt op til en terabyte (1000 gigabytes, red.), men brugere der køber et musikalbum i Amazons musikbutik bliver automatisk opgraderet til en konto med 20 gigabyte plagerplads.

"Vores kunder har fortalt os at de ikke vil downloade musik til deres arbejdscomputere eller mobiler fordi de synes det er svært at flytte det rundt på forskellige enheder," udtaler Carr. "Nu kan de købe musik fra Amazon, gemme det i skyen og afspille det hvor og hvornår de har lyst."

Som en harddisk i skyen

Det antages at Apple og Google endnu ikke har lanceret lagring af musik i skyen grundet uenigheder om licensrettigheder med musikbranchen, der ønsker nye aftalevilkår for at tillade streaming af indkøbt musik fra skyen.

Amazon har ikke indgået nye aftale med pladeselskaberne, og firmaets udgangspunkt er, at Cloud Drive bør sidestilles om en hvilken som helst lagringsenhed, eksempelvis en USB-nøgle eller ekstern harddisk.

Forbrugere kan ikke blot uploade musik, som de har købt online eller rippet fra cd-samlingen, men også piratkopierede musiknumre.

"Vi har ikke behov for en licens for at lagre musikken. Funktionaliteten er den samme som en ekstern hardddisk, udtaler Amazons chef for musik, Craig Pape, til avisen The Guardian.

Det er endnu uvist hvornår Amazon vil tilbyde Cloud Drive og Cloud Player til europæiske og danske forbrugere.

Andre læser dette lige nu


Seneste IT nyheder