E-magasiner i skyen
Danske Zmags leverer en SAAS-løsning med interaktive e-magasiner i skyen. Cloud-computing er en interegreret del af forretningsmodellen, og sparer penge for både Zmags og firmaets kunder.
Cloud computing er en essentiel del af forretningsstrategien for danske Zmags, der bruger udnytter skyen både i kundedialogen og til at kunne skalere med kundernes behov.

Når amerikanske forbrugere åbner et e-katalog fra firmaer som Geico, Neiman Marcus, Swatch eller Lenovo, så er det danske Zmags, der står for teknologien, og som forvandler de ellers statiske sider til interaktive og visuelt imponerende oplevelser.

Firmaet blev startet tilbage i 2006 af Jens Karstoft, Kim Knudsen, and Andreas Graae, og efter at have brugt nogle år på det danske marked, så fokuserer man nu benhårdt på USA, for som Joakim Ditlev, marketingchef hos Zmags, siger, "skal man lave penge, så skal man til USA."

Skyen gør det nemmere at komme ind

Zmags – der har nu har 60 ansatte, hvoraf de 30 er i USA – bruger cloud computing, både som salgsargument når der skal tiltrækkes nye kunder, og som teknologisk fundament til at kunne følge med kundernes hastigt skiftende behov.

Firmaets produkt er en såkaldt SAAS (Software As A Service)-løsning, hvor man blot logger ind på en webside, og ikke selv skal ud og investere i software eller hardware, og det har ifølge Joakim Ditlev været altafgørende for firmaets vækst på 35 procent i 2010.

"Vi henvender os primært til marketingfolk, og marketingafdelingen og IT-afdelingen har som regel noget kørende. Marketingfolk kan ikke se bøvlet og IT-folkene spørger altid om det virkelig er nødvendigt," siger han.

"Vi gør nemmere internt for marketingfolkene at få deres indhold ud. Du tager det PDF-magasin, der er lavet til print og kan med små modifikationer smide det op i vores system, hvor det kan beriges med Flash og video igennem en grafisk brugerflade. Og det fungerer bare gennem en browser."

Marketingchefen siger, at SAAS-løsningen er en kæmpe fordel i kundedialogen, hvor indgangspunktet er meget lavere. "De skal ikke først spørge deres IT-afdeling om de kan det der, de skal ikke installere noget. Har de Flash, kan de gå i gang," siger han.

Færre hovedpiner for kunderne

Ind i mellem er der nogle kunder, der, når IT bliver involveret i salgsprocessen, spørger Zmags om de kan hoste softwaren selv, men her får de et nej.

Det er ifølge Joakim Ditlev udtryk for en gammeldags og lidt forældet tilgangsvinkel til IT, hvor man er nervøs for at investere i teknologi udenfor husets fire vægge.

Men det skyldes også, at det er en del af Zmags forretningsstrategi, at kunderne ikke selv skal bekymre sig om drift eller løbende forbedringer af platformen.

"Det kræver selvfølgelig også, at vi har snuden godt nede i markedet og ved hvad vores kunder vil have," siger han.

Skyen er også en essentiel del af teknologien bag Zmags. I december 2009 flyttede firmaet hele sit system væk fra traditionelle, fysiske servere og over på Amazons sky, kaldet Elastic Compute Cloud, eller EC2.

Man var trætte af hele tiden at skulle bestille nye servere for at følge med den stadigt stigende belastning af systemet, og så var det bare alt for besværligt at konfigurere og opsætte maskinerne. "Ofte skulle vi vente flere uger på, at nye servere kom online," siger Joakim Ditlev.

Sparer penge drift og administration


Ved at bruge Amazon EC2 kan Zmags automatisk skalere med behovet for datakraft, når de gennemsnitlige 15 millioner unikke læsere tilgår kundernes publikationer i skyen.

"Vi kan oprette nye servere når behovet opstår, og lukke for dem igen når vi ikke har brug for dem. Med vores egne servere måtte vi skalere for maksimal udnyttelse, også selv om det forekom temmelig sjældent," siger han.

Resultatet er nu lavere omkostninger til drift og administration, en besparelse man kan sende videre til kunderne og derved øge sin konkurrenceevne.

Cloud-løsningen har også leveret bedre stabilitet og en bedre oplevelse for Zmags kunder, da systemet automatisk finder den nærmeste server, og kan distribuere Zmags tjenester på ud på flere geografiske steder.

Det giver også mening ud fra et miljømæssigt perspektiv, da der nu kun bruges energi på servere, der rent faktisk bruges.

Sidst, men ikke mindst, så giver det et øget fokus på kerneforretningen. "Det vi er gode til, det er at lave software. Vi har et par mænd i operations, men ingen folk til serverdrift. Vi har sådan set bare hostet det hele på Amazons cloud, og så har de klaret resten for os."

Andre læser dette lige nu


Seneste IT nyheder