HP: Fremtidens forretning centreret om skyen
HP's nye chef, Leo Apotheker, gør det klart, at cloud computing fremover er et centralt fokusområde for firmaet.
HP's nyudnævnte direktør, Leo Apotheker, afslører ny strategi, hvor firmaet skal levere infrastruktur og software som tjenester, samt en markedsplads på nettet for forbrugere og virksomheder.

Cloud computing er nødt til at blive en essentiel del af HPs forretningsstrategi, hvis firmaet vil bibeholde sin position som verdens største IT-selskab. Det er kort og godt budskabet fra firmaets nyudnævnte direktør, Leo Apotheker, der overtog jobbet fra Mark Hurd for et halvt år siden.

Apotheker, der kommer fra SAP, fremlagde sin vision for i HP i mandags ved en tale for aktionærer, markedsanalytikere og pressen i San Francisco. Her gjorde han det klart, at HP er på vej med en helt ny cloud-platform, der skal ud og prøve kræfter med eksempelvis Google, Microsoft, Amazon og Salesforce.

HP vil både tilbyde "infrastructure-as-a-service" (IaaS), hvor kunderne lejer sig ind på en vitaliseret infrastruktur bestående af servere, netværksudstyr og lagringssystemer, samt "platform as a service" (PaaS), hvor kunderne får adgang til en platform til udvikling og drift af applikationer.

"Det skal være stor-skala, hvis man går ind på markedet for cloud-tjenester. Man er simpelthen nødt til at kunne servicere kunderne hvor som helst," sagde Apotheker.

Software i skyen

Men ambitionerne stopper ikke der. HP vil øge sit fokus på software, og udnytte skyen til at levere softwaretjenester til både slutbrugere og virksomheder.

Det skal blandt andet gøres via en ny markedsplads, en såkaldt app store, hvor forbrugere og virksomheder vil kunne købe applikationer fra både HP og tredjepartsudviklere.

En vigtig hjørnesten i strategien er den cloud-orienterede WebOS-platform, som HP overtog sidste år med købet af Palm for 1,2 milliarder dollars.

Apotheker sagde, at HP vil levere op mod 100 millioner WebOS-enheder om året, og det omfatter både mobiltelefoner, tablets, computere og printere. HPs første tablet med WebOS, TouchPad, forventes ude i butikkerne til juni. "Skyen vi levere en sammenhængende oplevelse på tværs af alle disse enheder," sagde han.

HP har allerede annonceret, at alle firmaets computere næste år vil være i stand til at køre WebOS såvel som Windows. Det skal lokke softwareudviklere til platformen, der igen skal gøre det nemmere for HPs produkter at skille sig ud fra konkurrenterne.

"HP sælger to pc'er og to printere hvert sekund. Det giver os en enorm rækkevidde. Faktum er, at folk kan lide at arbejde med en pc og det vil ikke ændre sig," sagde han.

Men firmaet skal ikke stille sig tilfreds med blot at sælge computere og printere, men derimod levere "sublime oplevelser via cloud-tjenester, kommunikationsenheder og software, der forbinder de to," sagde HP-chefen.

HP står overfor en gigantisk udfordring, hvilket eksemplificeres ved, at firmaets printerdivision er mere end 10 gange større en softwaredivision, og det på trods af, at begge vækster med omkring fem procent om året.

Dertil kommer, at markedspladsen først lanceres i 2012, og allerede nu har Apple og Google hundredtusindvis af apps i deres tilsvarende butikker til iOS og Android-enheder.

Andre læser dette lige nu


Gå til pleasure.borsen.dk Gadget på pleasure.borsen.dk

Seneste IT nyheder

Pleasure anbefaler