Dansk software sender Microsofts ERP i skyen
"Vores pris er typisk det halve af udgiften til en lokalt installeret løsning," siger partner Niels Skjoldager fra Proisv.
Et lille dansk softwarehus har udviklet en løsning, der gør det muligt at afvikle Microsoft Dynamics AX på Amazons cloud-system. Løsningen kører blandt andet hos en kunde i Mexico.

Dynamics AX er et ERP-system (Enterprise Resource Planning), der bygger på det danskudviklede Axapta. Som udgangspunkt er det et traditionelt stykke software, der skal installeres på en server hos den virksomhed, der bruger det.

Men firmaet Proisv har udviklet software, som gør det muligt at køre Dynamics AX på et cloud-system. Foreløbig fungerer det på Amazons cloudsystem, AWS (Amazon Web Services), men det er planen, at det også skal køre på Microsofts cloudsystem, Windows Azure.

Elastisk og billigere

Ifølge partner Niels Skjoldager fra Proisv har systemet to fordele i forhold til en traditionel løsning, hvor det installeres lokalt: Det tilpasser automatisk ressourcerne til behovet, og det er billigere.

"Systemet udnytter elasticiteten i cloud. Så når systemet bliver mere belastet, tildeles det automatisk flere ressourcer, uden at brugeren skal gøre noget for det. Besparelsen svinger fra kunde til kunde, men vi ser typisk en halvering af prisen," siger han.

Proisv har udviklet løsningen, Axcloud, men sælger den ikke direkte. I stedet går salget gennem forhandlere. Her har man for nylig indgået aftale med Fesworld, der er en større Microsoft-partner i Mexico.

Her er det i drift hos en kunde, mens andre afvikler pilotprojekter. Blandt dem er er Proisvs partner i Brasilien, Zaknet.

Foruden Dynamics AX tilbyder Proisv også Dynamics CRM som cloudtjeneste. Det gør Microsoft også selv, men i modsætning til Microsoft kan Proisv køre den på Amazons infrastruktur.

"Vi mener, at de fleste virksomheder der kører AX eller CRM bør gøre det i skyen. Det giver ikke mening længere at drive sin egen infrastruktur med servere og backup. I starten satser vi især på mindre og mellemstore virksomheder, der står over for at købe Dynamics AX eller CRM for første gang, kunder som er på vej til at opgradere deres eksisterende AX-løsning, eller er vokset ud af deres infrastruktur," siger Niels Skjoldager.

Dansk til sommer

Proisv forhandler med en dansk partner. Niels Skjoldager venter, at løsningen kommer på markedet i Danmark inden sommer.

Axcloud bygger på Proisvs teknologi Ax.net, der pakker Dynamics AX ind i Microsoft-teknologien .Net. Brugerne kan vælge mellem at tilgå systemet fra specialiserede applikationer med eksempelvis en browser-grænseflade eller fra AX-klientsoftwaren.

Andre læser dette lige nu


Seneste IT nyheder