Med Microsofts cloud-system kan et dansk softwarehus medi et klik udbrede deres løsning med tidsregistrering til hele verden. Cloud-løsnngen gør vedligehold både nemmere og billigere. Samtidig giver et samarbejde med en canadisk partner firmaet en platform for at erobre USA.

Det handler om det danske softwarehus Workbook Software, der nu går ind på det nordamerikanske marked gennem en distributionsaftale med firmaet 360 Visibility. Løsningen leveres som SaaS (Software as a Service) til blandt andet reklamebureauer.

Samtidig lægger Workbook driften af løsningen op i skyen via Microsofts Windows Azure-teknologi.
Workbook er et forretningssystem rettet mod virksomheder med mange projekter og behov for tidsregistrering.

Det er vokset ud af reklamebranchen og har i dag en markedsandel på 72 procent i Danmark inden for it-systemer til marketing og kommunikation. Foruden timeregistrering omfatter det tilbud, fakturering og økonomifunktioner.

Den nye partner, 360 Visibility, er placeret i Canada. Firmaet vil markedsføre Workbook som en løsning til professional services-segmentet – det kan for eksempel være rådgivende ingeniører, advokater og konsulentfirmaer.

"Vi ser en tendens på det amerikanske marked, hvor man ikke længere køber software på den traditionelle måde. I stedet går man på nettet og søger efter løsninger, der lever op til ens krav. Den forretningsmodel er vi nu klar til at udnytte," siger direktør Henrik Skov Pedersen fra Workbook Software A/S.

Han forventer, at SaaS som forretningsmodel bliver en stor udfordring for mange af de virksomheder, der sælger økonomisystemer (ERP, Enterprise Resource Planning) i dag:

"De har typisk levet af at sælge en løsning, som omfattede en masse konsulenttimer til implementering ude hos kunden. Jeg mener, at vi i ERP-branchen ikke længere skal regne med at leve af implementeringen. I stedet skal vi have en rådgivende rolle, hjælpe med at forenkle arbejdsgange og optimere projekter. Overgangen til cloud vil forstærke den udvikling," siger han.

Sky giver global adgang

I dag har Workbook Software partnere i otte lande. Løsningen har gennem flere år været solgt som SaaS, hvor de enkelte partnere udlejer systemet til deres kunder. Målet er at komme ud i alle europæiske lande. Og det skal overgangen til Azure gøre lettere.

Henrik Skov Pedersen forklarer, at den hidtidige forretningsmodel har givet nogle udfordringer:

"Vi har været nødt til at finde en hosting-partner i hvert land, hvor vores system skal sælges. Men med Azure får vi en global partner, så systemet automatisk er tilgængeligt i hele verden," siger han.

Windows Azure er Microsofts bud på PaaS (Platform as a Service). Det er et cloudsystem, hvor man kan udvikle og afvikle applikationer.

Overgangen til Azure vil blandt andet gøre supportarbejdet lettere: Når udviklerne i Workbook skal rette noget i systemet hos en partner, skal de i dag holde styr på systemer til fjernopkobling, brugernavne og adgangskoder. Med Azure bliver der kun ét system at vedligeholde.

Workbook opsiger dog ikke aftalerne med de lokale hosting-partnere. Men målet er, at om fem til ti år skal alle kunder køre på Azure-platformen.

Savner cloud-kompetencer


Henrik Skov Pedersen mener, at Workbook må være en af de første store softwareløsninger, der flyttes fuldstændig over på Azure-platformen. Det har da også givet nogle udfordringer.

"Der er nogle ting, som skal justeres. Jeg regner med, at løsningen kører optimalt om tre-fire måneder. Men vores største udfordring har været at finde de rigtige kompetencer. Hidtil har Azure mest været brugt til mindre applikationer og test. Når vi nu kommer med en komplet forretningsløsning, stiller det nogle andre krav til blandt andet skalering," siger han.

Ren web-grænseflade

Overgangen til Azure kommer samtidig med lanceringen af Workbook release 8, som firmaet har udviklet på i to år.

En væsentlig forskel i forhold til tidligere versioner er, at løsningen får en rent webbaseret brugergrænseflade. Hidtil har kunderne anvendt et lokalt klientprogram.

"Vi venter, at de første kunder går over på release 8 i løbet af et par måneder," siger Henrik Skov Pedersen.
Den nye version giver adgang til flere funktioner fra en iPhone eller iPad. Senere på året kommer der også apps til Windows Mobile og Android.

Andre læser dette lige nu


Seneste IT nyheder