IT Af
I dag er over halvdelen af alle mobiltelefoner, der sælges i Danmark, smartphones. Den kraftige stigning ledes i høj grad af Apples Iphone.

Det skriver dagbladet Børsen.

I årets første kvartal var kun 29 pct. af de solgte mobiltelefoner af den mere avancerede udgave, som enten har en berøringsfølsom skærm eller et fuldt tastatur. I andet kvartal steg andelen til 37 pct., og her i tredje kvartal var 51 pct. af de solgte mobiltelefoner smartphones. Og det er der penge i.Smartphones er nemlig typisk dyrere end traditionelle mobiltelefoner. I tredje kvartal udgjorde de da også 71 pct. af værdien af det samlede salg, målt i forbrugerpriser.

Det er GfK Retail and Technology, som holder øje med, hvilke mærker og modeller, der sælger bedst ude i butikkerne. Traditionelt bevares de danske markedsandele som en hemmelighed, men som det fremgår af de friske tal, som Børsen er kommet i besiddelse af, har det danske mobilmarked budt på voldsomme op- og nedture inden for det seneste år.

Apple fører an

Ud over at almindelige telefoner altså er på retur, så springer især det ændrede styrkeforhold mellem Apple og Nokia i øjnene.I det vigtige smartphone-segment ligger Apple nu klart i front. Siden lanceringen af en ny model i sommer har Iphone i august og september været den mest solgte.

I september var Apples andel af smartphone-markedet 34 pct. Men målt i værdi er andelen større. Som bekendt ligger Apples telefoner i den dyrere ende, og det slår i den grad igennem, når man ser på, hvad forbrugerne har spenderet på smartphones i september. Over halvdelen,  eller 51 pct., af alle de kroner, som forbrugerne lagde for smartphones, blev givet ud på Iphones.

Læs hele artiklen i Den Elektroniske Avis


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Seneste IT nyheder