IT Af
Kommentar fra journalist Nikolaj Sonne Danmarks Radio  til artikel om B&O  -  Efter gennemlæsning af nedenstående artikel mener jeg ikke den afspejler det interview jeg gav til Nyhedsbureauet Direkt. Eventuelle harske holdninger til et B&O produkt - og et hvilket som helst andet - vil jeg lade komme til udtryk i mit eget program.
Nikolaj Sonne
dr.dk/ding


Bang & Olufsen har onsdag præsenteret sit nye audioprodukt, BeoSound 8, som er en docking station til mobile musikafspillere.

Struer-virksomheden beskriver selv produktet som strategisk vigtigt, da det forventes at kunne tiltrække nye kunder til selskabets produkter.

Den udlægning kan DR s gadgetekspert Nikolaj Sonne dog ikke følge. Han beskriver produktet som gammeldags og dyrt og har derfor svært ved at se den strategiske vigtighed.

"Det må altså stå for deres egen regning," siger So Ein Ding-værten til nyhedsbureauet Direkt og uddyber:

"Det, jeg tænker omkring iPod-docks, generelt er, at det var ikke engang sidste år eller forrige år, det var for tre-fire år siden, at der var ild i dem. Så det virker ikke voldsomt fremadskuende."

Er det her en iPod-dock ligesom mange andre, der bare koster 7695 kr.?

"Det er det klare indtryk, jeg har fået," konstaterer Sonne, som har haft lejlighed til se BeoSound 8, men endnu ikke har haft mulighed for at afprøve produktet.

"Det at lancere en iPod-dock i efteråret 2010 virker ikke specielt fremsynet. Og hvis det skal være den første brik i et puslespil, så har jeg svært ved at se det store billede. Hvis du sammenligner med, hvad du ellers kan få, så er der løsninger, der er overdrevet meget mere fleksible og overdrevet meget billigere," påpeger forbrugerelektronikeksperten.

Han fremhæver, at tendensen inden for musikafspilning allerede er på vej videre fra download og dermed iPod-docks til streaming-tjenester, hvor musikken afspilles direkte fra internettet.

"Jeg er godt klar over, at jeg et eller andet sted er firstmover på mange områder, men jeg har slet ikke min musik liggende på en iPod længere. Jeg streamer det ved at abonnere på forskellige tjenester. Det at have musikken liggende er vi på vej væk fra," konstaterer Nikolaj Sonne.

Burde B&O have sprunget iPod-docken over og være gået direkte til et anlæg, der kan spille musik fra internettet?

"Det ville jeg have gjort, hvis jeg var dem. Der var TouchDiva, som kunne det, og ideen med en abonnementstjeneste til musik var god nok. Men det der med, at du skal hen til et bestemt apparat i dit hjem er gammeldags. Det svarer reelt til en stor jukebox. Jeg tager et næsten vilkårligt apparat op af lommen, og så styrer jeg musikken derhjemme. Hvor er det i deres strategi," spørger DR2-værten.

Kan BeoSound 8 få nogen, der ikke har købt Bang & Olufsen før, til at gøre det?

"Nej, det tror jeg ikke. Men der er jo folk, der absolut gerne vil betale for, at det er B&O. Men det er et produkt, der er zoomet helt ind i bakspejlet, og sådan som jeg forstår det, er det et produkt, jeg har kunnet købe de sidste fem år," siger Nikolaj Sonne og sammenfatter råt for usødet:

"Jeg er ikke en skid imponeret. Du kan få en Sonos Zone Player til 3000 kr. Den forudsætter så, at du har noget andet grej, men den gør dig gladere end en iPod-dock. Den kan sende musikken trådløst, og du kan vælge mange flere lydkilder. Hvis jeg har en Sonos kan jeg vælge mellem 10.000 radiokanaler, jeg kan høre podcast, når det passer mig, og jeg kan styre det hele fra en iPhone eller en iPod."

For den vejledende udsalgspris på 7695 kr. kan man ifølge Nikolaj Sonne få et komplet anlæg fra konkurrenten Sonos, som giver mulighed for at streame musik og afspille det flere forskellig steder i hjemmet.

"Du kan købe to Zone Players og en fjernbetjening, og så kører bussen altså, og så sidder de og tuder i Struer. Og så kan de snakke nok så længe om, hvor godt det lyder," påpeger gadgeteksperten, som generelt mener, at Bang & Olufsen er faldet af den teknologiske udvikling.

"De har det svært, og sådan som jeg ser deres produkter, så har de misset hele den digitale revolution. De bor i en indhegning oppe i Struer, hvor man stadig skriver www, når man går på nettet, mens tingene galopperer rundt om dem. Hvis docken havde en streaming-tjeneste som Spotify indbygget, og man kunne bruge sin iPhone som fjernbetjening, så ville det være skide godt. Men det er bare en forstærker. Den kan ikke noget," lyder dommen.

Nyhedsbureauet Direkt


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Seneste IT nyheder