Sociale medier handler om at få folk til at dele indhold. Men hvad er det egentlig rent psykologisk der driver lysten til at dele, og hvilke faktorer skal der til for at få folk til at deltage og dele indhold med vennerne?

I dette indslag på Børsen TV fortæller internetpsykolog, Anders Colding, svaret på netop dette.
Hans forklaring er central, fordi alle virksomheders mål er at sælge et produkt eller en ydelse og/eller at trænge igennem med bestemte budskaber.

"For at gøre netop dette handler det om at forstå, hvad det er, der for folk til at synes, virksomheden og produktet er interessant nok til at man enten vil købe produktet, eller f.eks. tilknytte sig en form for "medlemskab" af virksomheden f.eks. på Facebook," siger Anders Colding.

Med få enkle modeller forklarer han, hvordan brugernes verden ser ud kontra virksomhedernes.

Se indslaget ovenfor.

Undersøgelse af virksomheders brug af sociale medier
Børsen Online er mediepartner til en omfattende spørgeskemaundersøgelse, der skal afdække virksomhedernes erfaringer med sociale medier – hvem har fået skabt værdi, og hvem har ikke? Hvad er de største udfordringer, og hvor ligger potentialerne?

Undersøgelsen løber stadig, og alle virksomheder kan deltage i undersøgelsen her. Det gælder også virksomheder, der ikke har brugt sociale medier, men som overvejer at gøre det her. (http://www.surveymonkey.com/s/SocialSemanticEU-DK-2010-Borsen)

Læs mere om undersøgelsen og initiativet her på www.socialsemantic.eu

Borsen.dk vil løbende dække emnet og følge op på resultater fra undersøgelsen.
Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Gå til pleasure.borsen.dk Gadget på pleasure.borsen.dk

Pleasure anbefaler