Dobbelt virus-angreb på Mærsk
Foto: Scanpix
I sidste uge blev A.P. Møller-Mærsk koncernen ramt af en ondsindet computervirus – nu følger endnu en af slagsen.

Rederigiganten er angrebet af industrivirusen, Stuxnet, som siden midt på måneden har inficeret såkaldte SCADA-systemer, der bruges til proces- og forsyningssystemer.

Den nye variant af den ondsindede Sality-virus er dermed ikke alene på koncernens netværk, skriver Computerworld.

Mens Sality-virusen nu bliver holdt i skak, har Stuxnet forårsaget "forstyrrelser" på Fillipinerne og i Indien, lyder det fra Mærsk.

"Vi arbejder samme med vores IT-teams rundt omkring i verden og vores underleverandører for at holde virusen i skak og få den fjernet," siger Kim Aarenstrup, der er chef for IT-sikkerhed hos Mærsk i en meddelelse.

Spredt via USB

Ifølge A.P. Møller-Mærsk kan virussen være blevet spredt via en USB-nøgle, og de ansatte er derfor blevet bedt om ikke at benytte sådanne.

Koncernen fastslår dog, at virus-angrebene ikke har haft indflydelse på forretningen - men til gengæld er en stor kilde til frustration.

"Et problem som dette er selvfølgelig et irritationsmoment, men vi har kunnet køre forretningen med meget små forstyrrelser for vores kunder," siger Hanne Sørensen, der er Chief Commercial Officer i Mærsk Line.

Samlet set har A.P. Møller-Mærsk 60.000 computere og under 500 af disse har været ramt af virusudbruddet, lyder det.

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Gå til pleasure.borsen.dk Gadget på pleasure.borsen.dk

Seneste IT nyheder

Pleasure anbefaler