Dobbelt virus-angreb på Mærsk
Foto: Scanpix
I sidste uge blev A.P. Møller-Mærsk koncernen ramt af en ondsindet computervirus – nu følger endnu en af slagsen.

Rederigiganten er angrebet af industrivirusen, Stuxnet, som siden midt på måneden har inficeret såkaldte SCADA-systemer, der bruges til proces- og forsyningssystemer.

Den nye variant af den ondsindede Sality-virus er dermed ikke alene på koncernens netværk, skriver Computerworld.

Mens Sality-virusen nu bliver holdt i skak, har Stuxnet forårsaget "forstyrrelser" på Fillipinerne og i Indien, lyder det fra Mærsk.

"Vi arbejder samme med vores IT-teams rundt omkring i verden og vores underleverandører for at holde virusen i skak og få den fjernet," siger Kim Aarenstrup, der er chef for IT-sikkerhed hos Mærsk i en meddelelse.

Spredt via USB

Ifølge A.P. Møller-Mærsk kan virussen være blevet spredt via en USB-nøgle, og de ansatte er derfor blevet bedt om ikke at benytte sådanne.

Koncernen fastslår dog, at virus-angrebene ikke har haft indflydelse på forretningen - men til gengæld er en stor kilde til frustration.

"Et problem som dette er selvfølgelig et irritationsmoment, men vi har kunnet køre forretningen med meget små forstyrrelser for vores kunder," siger Hanne Sørensen, der er Chief Commercial Officer i Mærsk Line.

Samlet set har A.P. Møller-Mærsk 60.000 computere og under 500 af disse har været ramt af virusudbruddet, lyder det.
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Gå til pleasure.borsen.dk Gadget på pleasure.borsen.dk

Seneste IT nyheder